2018. november 21. - Olivér

Michelisz második lett az argentin időmérőn

2017. július 17. Szerző: Speedzone
Egyedül Nick Catsburg volt gyorsabb Michelisz Norbertnél az időmérőn Argentínában, de a Volvo pilótáját vizsgálják pályaelhagyás miatt.

 


Jelen állás szerint Michelisz második, de a hivatalos végeredmény még változhat.
Legutóbb Vila Realban és előtte a Nürburgringen is megszerezte a pole pozíciót az időmérőn Michelisz Norbert, és ezzel elit társaságba került. A WTCC történetében ugyanis előtte csak heten voltak képesek egymás után két versenyen megnyerni a kvalifikációt: Fabrizio Giovanardi, Andy Priaulx, Gabriele Tarquini, Rob Huff, Yvan Muller, Alain Menu és José María López. Közülük öten világbajnokok.
A triplázás, azaz sorozatban három időmérős győzelem viszont már csak négyüknek sikerült, Michelisz azzal a céllal utazott Argentínába, hogy ő legyen az ötödik. "Ehhez a kvalifikáción biztosan tökéletes körre lesz szükség. Argentínában három márka, a Honda, a Volvo és a Citroën kiegyenlített küzdelme várható, így nem mondanám, hogy én vagyok az esélyes. Pontosabban itt nincs egy esélyes" - mondta korábban Michelisz.
Az erőviszonyok felmérése nehézkesen kezdődött, hiszen a helyi idő szerint szombat reggel 8:30-ra kiírt első szabadedzést csúsztatni kellett az óriási köd miatt, és a közben újra romló időjárási viszonyok miatt 13 perccel korábban muszáj volt befejezni azt. Michelisz volt a leggyorsabb 1:44.17-tel, majd a már rendben lezajló FP2-n negyedik lett 1:43.9-cel.
A második szabadedzésen a volvós Nick Catsburg nyert 1:43.207-tel. A pályarekordot egyébként az argentin Esteban Guerrieri tartotta tavalyról (1:42.993), amit ugyanúgy egy Chevrolet-val teljesített, mint amivel ezúttal is kigurult a pályára.
Az argentínai télben az időmérő már normális időjárási viszonyok között kezdődött. Michelisz nem ment ki egyből a mezőny nagy részével együtt a Q1 legelején. Néhány perces várakozás után az első gyors körével (1:44.139) rögtön az élre állt. Idővel visszacsúszott a negyedik helyre, és bár a legjobb tizenkettőbe való továbbjutása nem forgott veszélyben, kijött még egy körre, és 1:43.747-re javítva harmadikként ment a Q2-be. Nagy meglepetésre Norbi egyik legnagyobb riválisa, a Citroënt vezető Rob Huff mindössze 13. lett, így számára itt véget is ért a kvalifikáció.
A Q2-t Michelisz 1:43.135-tel kezdte, amivel nemcsak az élre állt az első próbálkozások után, de a hétvége addigi leggyorsabb körét futotta meg. A legvégén Catsburg a Volvóval még hat századdal megelőzte a Honda magyarját, de a legjöbb ötbe való bejutás nem volt kérdéses.
Tavaly Michelisz egyedüli hondásként és az ötödik helyen izzadva jutott be a Q3-ba a sok egyenes és nyújtott kanyarok miatt a Honda számára kedvezőtlen termasi pályán, most viszont könnyedén a második helyen, és mellette csapattársa, Tiago Monteiro is ott volt. Ebből is látszik, hogy milyen sokat fejlődött a Honda a télen. 
A Q3-ban szokás szerint már csak egy lehetősége volt mindenkinek, és az első három próbázó, Guerrieri, Monteiro és Björk is rontott a Q2-es idejéhez képest. Michelisz is lassabb volt valamivel, ezek az apró különbségek valószínűleg a pálya állapotváltozásának voltak betudhatóak. Utolsóként Catsburg ugyan bejött Michelisz elé, de a köre legvégén kicsúszott a pályáról, és ezért a versenybírák vizsgálatot indítottak ellene pályaelhagyás miatt. A végeredmény egyelőre csak ideiglenes.
Ha minden így marad, Michelisz Norbert négy pontot zsebelt be a kvalifikációs második helyével. A vasárnap 20:00-kor kezdődő fordított rajtrácsos nyitófutamon a nyolcadik, a 21.15-kor rajtoló főfutamon a második helyről indul majd.
 

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook