2018. október 20. - Vendel

Miklós Edit sűrű, havas decembere

2016. január 11. Szerző: Kis Anna
Miklós Edit, aki az egyik legismertebb és legkiemelkedőbb magyar síelő, mozgalmas decembert tudhat a háta mögött. Lesikló versenyek, utazások, sajtótájékoztató, közönségtalálkozó és természetesen az ünnepre való készülődés mind-mind belefért egy hónapba.

Edit december 1-jén érkezett meg Lake Louise-ba, ahol 2015-ben rendezték a FIS Alpine World Cup Tour lake louise-i lesikló futamát. Az első három nap az edzésé volt, amikor is a versenyzők megismerkedhettek a pályával. Edit Facebook oldalán ezeket a napokat úgy kommentálta: „Jó érzés újra verseny hangulatban lenni!”

December 4-én a futam első részét az Eurosport közvetítette, ahol Edit a 9-es rajtszámmal állt a rajtvonalhoz. 22. helyezést ért el, mely az eddigi legjobb helyezése volt Kanadában. December 5-én a futam második részén Edit a 10-es rajtszámmal indult, s ismét a 22. helyen végzett.

Edit a következőképp értékelte a versenynapokat Albertában: „Vége van az első hétvégi megmérettetésnek. Többé-kevésbé meg is vagyok elégedve az eredményekkel. Tudjuk hol hibáztam, min kell még dolgozzunk, de ez így is egy sokkal jobb kezdés volt mint a tavalyi.”

Edit a nagy verseny után már is vissza utazott Európába, ahol sajtótájékoztatón vett részt, majd közönségtalálkozón, ahol eredményeiről mesélhetett és a legkisebbek kérhettek tőle autogramot.

December 15-én már újból úton volt, ugyanis december 19-én Franciaországban, Val d'Isereben rendezték meg a Szuper Kombinációs versenyt. A verseny lesiklóversenyből és szlalom versenyszámból tevődik össze. Edit csak a lesikló részén vett részt, s 9. helyen végzett. Hivatalos Facebook oldalán a következőképp foglalta össze a versenyt:

„Tizenkét óra utazás és pár óra alvás után visszagondolva a hétre, meg vagyok elégedve a kilencedik helyezésemmel. Nagyon szoros volt a mezőny. Az edzésekhez képest sokkal jobban síztem. Mindig tetszett ez a pálya, de eddig még soha nem sikerült ilyen jó eredményt elérnem. Most következik pár nap pihenő a családommal, majd január első hétvégéjén St. Antonban folytatom a harcot a nagy síhatalmakkal!”

Sok sikert és jó havat kívánunk Editnek 2016-ban is!

Forrás: Miklós Edit Facebook

Kép forrása: Alexis BOICHARD/AGENCE ZOOM

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook