2019. június 16. - Jusztin

Milák értékel

2018. augusztus 7.
Milák Kristóf többre tartja a Duna Arénában megszerzett VB ezüstjét a mostani EB aranynál

 

Megállíthatatlanul tör előre Milák Kristóf, a magyar úszósport legújabb aduásza, aki vasárnap este Glasgowban rajt-cél győzelemmel szerezte meg a 200 pillangón az aranyérmet. Fél távnál még világcsúcsjavításra állt, csak egy kicsit visszafogottabb első ötven méterrel az utolsó hosszon se lassult volna le, már ha a tempóját egyáltalán lassúlónak lehet nevezni...

„EB első hely ide vagy oda, a tavaly Budapesten szerzett felnőtt világbajnoki ezüstérmem sokkal többet jelent a számomra” - nyilatkozta az újdonsült Európa-bajnok az origo.hu tudósítójának.

Hogy miért értékelt így? Talán, mert akkor még csak 17 éves volt és a Duna Arénában hazai közönség előtt versenyezhetett, ráadásul nem csupán Európa, hanem a világ legjobbjai ellen.

Selmeci Attila, az idén leérettségizett érdi úszó mestere szerint a vasárnapi bravúr csak egy sikertörténet újabb izgalmas fejezete. Folytatás októberben várható, amikor Kristóf első és egyben utolsó ifjúsági olimpiáján Buenos Airesben több számban is aranyérmet nyerhet, ám fő célja változatlanul a 2020-as nyári olimpia.

„Nem tartom kizártnak, hogy a jövő évi világbajnokságon, tehát már az ötkarikás versenyek előtt megdönti a 200 pillangón a 23-szoros olimpiai bajnok amerikai Michael Phelps immár 9 éve fennálló 1:51.51 perces világcsúcsát” nyilatkozta Kristóf edzője.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

                      

Támogatók

Médiapartnerek

Kövess bennünket

Facebook