2018. szeptember 19. - Vilhelmina

Milliók egy miatt

2018. július 11. Szerző: Szele Tamás
Méghozzá euróban, szóval nem az Ember tragédiájáról van szó. Nem is tragédia az, ami Cristiano Ronaldóval történik, ha nagyon alaposan megvizsgáljuk, inkább komédia – csak a Real Madrid szurkolói érzik szomorújátéknak, hogy kedvencük a Juventushoz igazol. Mondjuk, ők joggal nem örülnek annak, hogy így alakultak a dolgok.

 

Pedig már majdnem összeforrt CR7 neve a Reallal: kilenc szezont töltött náluk, két bajnoki címet, két spanyol kupát, két spanyol szuperkupát, négy Bajnokok Ligáját, két UEFA szuperkupát és három klubvilágbajnoki címet nyert a Real Madriddal, öt Aranylabdájából négyet a spanyol csapatnál játszva nyert. 2009-es realos bemutatása óta 451 góllal a klub történetének gólkirálya lett. Nem is csoda, hogy nagyra tartották: eredetileg egymilliárd euró lett volna a kivásárlási ára, de aztán csökkentették ezt az összeget 120 millióra, végül az olasz csapat 100 plusz 12 millióért kapta meg – de a tizenkét millió nem a Realt illeti, hanem azokat a klubokat, amelyek kinevelték Ronaldót, jogos, hogy jár nekik is pénz.

Hát akkor elmondhatjuk, CR7 százmillió eurót ért most a szabadpiacon. De vajon csak azért a szép összegért hagyja el a napfényes Hispániát? Nem lehetünk ebben teljesen biztosak.

Épp egy éve pattant ki Cristiano Ronaldo adócsalási botránya, mely arról szólt, hogy 14,7 millió euró eltüntetésével vádolták, és azzal, hogy e célból külön céget is alapított. Bár magának a játékosnak ehhez elképzelhető, hogy még jóváhagyás szintjén sem volt köze, ugyanis az adócsalást a Ronaldo arculati jogaival foglalkozó cége követte el, ehhez tartozik a teljes merchandise-üzletág, a Ronaldóval díszített pólók, tollak, de akármilyen más emléktárgy is. Erről neki magának nem kellett feltétlenül tudnia, de tény, hogy már egy évvel ezelőtt igen egészségtelennek érezte a hispán levegőt és nyilvánosan is emlegette, miszerint áttenné székhelyét egy félszigettel keletebbre.

Nos, ennyit a klubváltás hátteréről, de mennyi lesz a fizetése a Juventusnál?

Bagatell. Havi harminc millió euró, a szponzorációs pénzek nélkül, tehát több, vagy jóval több lehet, kevesebb nem: ez az alapbére.

És a Real maradéka jobban teszi, ha felkészül. Nemsokára saját volt csillagukkal kell szembenézniük: Cristiano Ronaldo már augusztus 4-én pályára léphet a Real Madrid ellen, a két csapat akkor találkozik ugyanis a Nemzetközi Bajnokok Kupájában.

Érdekes egy világ ez, kérem...

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Bényei csapolt sörrel és lepcsákkal

2018-ban már második alkalmához ért a Colopast jótékonysági futóverseny, amely ezúttal a versennyel az Egyenlő Esélyért Egyesületet támogatta. A cég, a teljesen nevezésből befolyó díj összegét ajánlotta fel az egyesület anyagi támogatására. Mivel a versenyen jóval több mint 300 induló volt, elég szép összeget sikerült ebből összegyűjteni és a nemes cél érdekére fordítani. Az indulók mellett többen vettek támogatói jegyeket is, amik szintén az egyesületet segítették.

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook