2018. december 10. - Judit

Minden eldőlt a BL csoportkörökben

2017. december 7. Szerző: Rózsa Misi
Akkor hát ennyi volt egyelőre. Minden nyitott kérdés bezáródik, minden kérdésre, ami még a levegőben lógott meg lett a válasz. Véget értek a BL csoportkörei és innentől kezdve, - persze már csak a jövő évben – elindul majd az egyenes kieséses szakasz.

 

Az A csoport első helyét a Manchester United szerezte meg 15 ponttal. Második lett a Basel 12 ponttal. Innen a CSZKA Moszkva 9 megszerzett pontja által, indulhat az Európa Liga küzdelmeiben és kiesett 0 ponttal, egyetlen rúgott góljával a Benfica.

A B csoportban két csapat is 15 pontos lett a végére. De a PSG jobb gólkülönbségének köszönheti, hogy a csoport első helyéről léphet tovább, a Bayern München második lett. A 3 pontos Celtic jutott innen tovább az Európa Ligába és a 3 pontos Anderlecht kiesett.

A C csoportot két csapat is 11 ponttal zárta, de az egymás elleni jobb eredményének köszönhetően a Roma lett a csoportelső, a Chelsea a második. 7 pontot kapart össze magának az Atletico Madrid, de ez csak arra elég, hogy az Európa Ligába léphessen át. A Qarabag 2 pontjával természetesen kiesett.

A D csoportot a Barcelona nyerte 14 ponttal, a második helyre a Juventus érkezett meg 11 ponttal. Az Európa Ligában játszhat tovább a 7 pontos Sporting és kiesett az 1 pontos Olympiakos.

Az E csoportot a Liverpool nyerte 12 ponttal. Második 9 ponttal a Sevilla. A 6 pontos Szpartak Moszkva az Európa Ligában még bizonyíthat, a 3 pontos Maribor számára véget ért a nemzetközi szereplés.

Az F csoportot 15 ponttal nyerte a Manchester City. Meglepetésre második lett a Sahtar Donyeck 12 ponttal. A 6 pontos Napoli, legalább az EL-ben még kaphat lehetőséget. A 3 pontos Feyenoord kiesett.

A G csoportban a Besiktas lett 14 pontjával az első. Második mögötte 10 ponttal a Porto. A Leipzig a 7 pontjával még mehet az EL-be, a 2 pontos Monaco kiesett.

A H csoportban a Tottenham 16 pontjával lett az első. Második 13 ponttal a Real Madrid. A 2 pontot elérő Dortmund került az EL-be át, az APOEL kiesett.

A legtöbb pontot a Tottenham csapata tudta megszerezni. A legkevesebbet a Benfica. Veretlen tudott maradni végig a Barcelona, Liverpool, Besiktas, Tottenham. A legtöbb gólt a PSG rúgta, a legevesebbet a Benfica.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook