2019. június 16. - Jusztin

Minden idők legjobb műúszó vb-je

2018. július 24.
Lisa Schott, a Nemzetközi Úszó Szövetség (FINA) műúszó technikai bizottságának kanadai elnöke (nem mellesleg hazája úszószövetségének is az elsőszámú vezetője...) hat nappal ezelőtt azt jósolta, hogy a budapesti junior vb minden idők legjobb műúszó világbajnoksága lesz és...

 

Nem tévedett!

A versenyszámok mennyisége és a résztvevő országok, valamint a versenyzők száma minden korábbi hasonló eseményt jócskán felülmúlt, s a színvonal is rendkívül magas volt.

Utóbbit a legjobban az jellemzi, hogy a két egyéni számban győztes, mindössze 17 esztendős orosz Varvara Subbotinát a szakemberek máris kikiáltották a 2020-as tokiói olimpia egyik legnagyobb favoritjának!

Az ötnapos versenysorozat az oroszok elsöprő sikerével zárult: mind a 9 számban megszerezték az aranyérmet, méghozzá valamennyiben meggyőző fölénnyel, igazolva azt, ami már régen köztudott: a világ előtt járnak.

A magyarok fejlődése töretlen, az összes eddigi vb történetében még egyszer sem fordult elő, hogy magyar műúszók döntőt érő produkciót mutattak volna be, most ez is sikerült az utolsónapi szabadkombinációs kűrben. Az ehhez hasonló eredményekhez idő és türelem szükséges, őszintén szólva hozzá kell szoktatni a szigorú pontozókat, hogy a mieinkkel is számolniuk kell a legjobbak között.

Lisa Schott bevezetőben említett jövendölése realizálódott, a vb befejező napján pedig Cornel Marculescu, a FINA igazgatója szólt elismerő szavakkal a rendezésről, a színvonalról. Egyúttal megemlítette, hogy máris elkezdődött az egyeztetés az egyik legnagyobb jövőévi műúszó eseményről: a Világkupa-sorozat elsőízben sorra kerülő szuperdöntőjének, az eddigi, Budapesttel kapcsolatos kitűnő tapasztalatok alapján, a magyar főváros, a pompás Duna Aréna adhatna majd otthont.

Igazolta a két tekintélyes nemzetközi sportdiplomata elismerő szavait az is, hogy a vb szinte valamennyi résztvevője – mondhatni: aki élt és mozgott! - soha nem látott, fergeteges gálával búcsúzott Budapesttől, hihetetlenül parázs hangulatot varázsolva a Duna-parti létesítménybe vízben, vízparton egyaránt.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

                      

Támogatók

Médiapartnerek

Kövess bennünket

Facebook