2018. június 25. - Vilmos

Minifutball EB

2017. június 13. Szerző: Rózsa Misi
Az andorrai beégés után Magyarországon most egy ideig kényes téma a labdarúgás. Vagy hatalmas indulattal beszélnek róla az emberek, vagy csak elhúzott szájjal legyintenek, hogy: hagyjuk, beszéljünk inkább valami értelmesebb témáról.

 

Miközben a magyar labdarúgás szárnyal. Könyörgöm, ne nézzenek így rám! Nem bolondultam meg. Vagy nem most. Természetesen nem a nagypályás, aranylábú Adoniszainkról beszéltem, akik félelmetes harcban alig egy góllal veszítettek csak az andorrai oroszlánok barlangjában. A mini futballistáinkról beszélnék. Nem, ezek nem törpék, hanem azok a felnőtt válogatott játékosaink, akik kispályán, 5+1-es játékrendszerben játszanak. 

Jelenleg Csehországban zajlanak az EB küzdelmei. A magyarok nehéz csoportba kerültek itt, hiszen a házigazdák is itt nyomulnak a sikerért, illetve rajtuk kívül Izrael és Lettország az ellenfél. 

Ahogy az várható is volt, a házigazdák ellen még keményen meg kellett izzadni a sikerért. De a nyitófordulón, mi voltunk fejben jobban ott a pályán, ennek köszönhetően sikerült a nyitómeccset 1-0-ra megnyernünk a csehek ellen. Második mérkőzésünket Izrael ellen játszottuk le és ez a legkisebb mértékben sem jelentett kihívást, nagyon látványos, vidám játékkal és rendkívül könnyedén vertük meg őket 6-0-ra. Az utolsó fordulóban már eldőlt, a továbbjutás. Így abszolút nem volt érdemi teher már a mieink vállán. Kicsit tartott is a szakvezetés ettől, hogy mennyire lehet a már továbbjutott csapatot fejben a pályán tartani. Hát nagyon is könnyedén, ahogy ez kiderült. 2 gólos előnyünk is volt már a lettek ellen és csak a végén sikerült nekik szépíteniük. Így 2-1 arányú győzelmünkkel, veretlenül, három győzelemmel, csoportelsőként juthattunk tovább a csoportból. Magyarország ott van Európa 16 legjobb csapata között. És reméljük ez még nagyon nem a végállomás számunkra. 

Érdekes, hogy most az lett a trend, hogy ha sikerül kijutni egy EB csoportköreibe, ahogy tette tavaly a nagy labdarúgó válogatott, tette már időn az U17-es válogatott és tette ezt a minifutball válogatottunk, akkor azt a csoportot veretlenül és csoportelsőként meg is nyerjük. Igaz eddig azt követően az egyenes kiesési szakaszba fordulva, azonnal ki is estünk, bízzunk abban, hogy ez itt most megtörik. 

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook