2018. június 23. - Zoltán

Mint a hal a vízben

2017. augusztus 14. Szerző: Szele Tamás
Igaz ugyan, hogy véget ért a vizes világbajnokság minálunk, a vele kapcsolatos viták még sokáig fognak tartani, de az mindenképp kétségtelen, hogy a sportolóink teljesítménye világszintű. Vizes nagyhatalom vagyunk, veszélyesebbek ellenfeleinkre, mint a spanyol Armada – ahogy ezt Rasovszky Kristóf tegnap meg is mutatta Kanadában.

 

A mi fiunk itthon is az élvonalban végzett, de Quebecben egyenesen megnyerte a nyíltvízi úszók 10 kilométeres világkupa versenyét.

A vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség, a FINA honlapjának beszámolója szerint az olimpiai szám 20 éves junior világbajnoka 1:58:18.08 órás idővel csapott célba.
"Az első négy kilométer rendkívül lassú volt, ez nem volt jó nekem, ezért megpróbáltam gyorsabban úszni. Hat kilométer után az élre álltam, tudtam, hogy senki sem ér utol akkor, ha én vezetek egy kilométerrel a vége előtt" - idézte a FINA honlapja Rasovszkyt.
A nők versenyében Olasz Anna volt érdekelt, a héten egy komoly megfázással küszködött magyar sportoló a hatodik helyen zárt 2:06:23.11-es idővel.

Csak gratulálni tudunk Kristófnak és drukkolni Annának – azért ne feledjük, hogy a nyíltvízi úszás milyen kemény, állóképességet igénylő, sőt, időnként durva sport. Hiszen nem ritka, hogy a versenyzők akár egymásnak is esnek a vízben: hatalmas teljesítmény egy ilyen tíz kilométeres versenyt megnyerni.

És a világkupa folytatódik: úszóink legközelebb Kínában szállnak vízre, majd az utolsó állomásuk Hong Kongban lesz, október 21-én.

Onnét lenne szép elhozni az aranyat, a Gyöngy-folyó partjáról, a sárkányok földjéről...

Hajrá, Kristóf, hajrá Anna!

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook