2018. december 10. - Judit

Az MLSZ emberségből vizsgázott

2017. november 14. Szerző: Rózsa Misi
A Magyar Paralimpiai Bizottság egyik nagyon fontos vezérgondolata, hogy: „aki fogyatékkal él, az még ettől nem vesztes”. Nagyon szép és nagyon igaz gondolat, amit nagyon sok sérültember sport sikere igazol.

 

Emberek, akik egészségi állapotuk miatt hátrányban vannak az életben az egészségesekkel szemben, de a sportban tanúsított szorgalmuk, tehetségük által sikert-sikerre tudnak halmozni az ország javára és dicsőségére. Az ő sikereik pont olyan fontos és elismerést érdemlő sikerek, mint ép társaik sikerei.

Teljesen természetes, hogy minden jó érzésű ember, igyekszik szurkolni nekik és megadni minden támogatást, amire szükségük van a siker elérésének érdekében. Pénteken és szombaton kerül sor a siket futsalos magyar labdarúgók EB selejtezőjére Prágában. Nagyon fontos mérkőzés vár a csapatra. Természetesen szerettek volna címeres nemzeti mezünkben a pályára lépni. Ezért az MLSZ-hez fordultak és arra kérték, hogy legyenek, szívesek adjanak kölcsön számukra az eseményre válogatott címeres mezeket.

Az MLSZ közölte velük, hogy címeres mezt nem hajlandóak adni nekik, maximum címer nélkülit, mert van valami senki által nem ismert határozatuk, ami tiltaná számukra, hogy címeres mezt adjanak bármilyen más labdarúgónak, a nagypályás válogatottat leszámítva. Egyszerűen érthetetlen az MLSZ elutasítása. Nem adományt kért Magyar Hallássérültek Labdarúgó Szövetségének vezetése tőlük, hanem csak kölcsönbe pár darab címeres mezt, hogy megfelelő és méltó formában képviselhessék a sportolók az eseményen hazájukat. Talán rajtuk kevésbé lesz az országot leégető dolog a címeres mez, mint a Feröer ellen ikszelő, Andorrától és Luxemburgtól is kikapó aranylábú felnőtt magyar játékosokon volt.

Költségvetési támogatása a Magyar Hallássérültek Labdarúgó Szövetségének minimális, így arra saját erőből nincs anyagi forrásuk, hogy megvásárolják a szükséges címeres mezeket maguknak.

Aki esetleg segíteni tud nekik annak számára közzétesszük a Magyar Hallássérült Labdarugók Szövetségének kontaktjait:

Lábas – Szűcs Helga, 06302674151

mhlsz09@gmail.com

Magyar Hallássérültek Labdarúgó Szövetsége

1097 Budapest, Könyves Kálmán krt. 28.

Bankszámlaszám: UniCredit Bank 10918001-00000056-94350006

Az MLSZ pedig nézzen magába és szégyellje el nagyon magát. Emberségből, sportszerűségből bizony ez elégtelen.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook