2018. június 25. - Vilmos

Mohamed Ali levadászva

2017. május 23. Szerző: Rózsa Misi
A magyar ökölvívást itthon szeretik sokan lehúzni és erősen kritizálni. Eközben a világban a magyar ökölvívókat nagyon sokfelé tisztelik, és remek sportembernek tartják őket.

 

Szombat este Londonban vívta meg visszavágó mérkőzését a British Lionhearts és a France Fighting Roosters. Az előbbi csapatnak a tagja Harcsa Zoltán, aki sikeres harcokat vívott már meg a csapat színeiben, és amiről mi is itt beszámoltunk már

Az angolok bajban voltak, mert versenyzőjük, a 69 kg-os indiai nem kapott vízumot így nem vehetett részt a mérkőzésen, aminek a tétje immár a legjobb négy közé jutás volt. Az angoloknak azonnal a Magyar Ökölvívó Szakszövetség jutott eszükbe, akiktől segítséget kérhetnek. És természetesen a MÖSZ nem is habozott, hanem Vadász Andrással a KSI versenyzőjével egyeztettek, majd őt küldték el segítség gyanánt az angoloknak, az indiai pótlására. 

Kellett némi bátorság Vadász indításához, hiszen egy komoly kézsérülésen esett át nem rég és alig három hete volt gyógyult, amikor indulnia kellett erre a versenyre. De edzői és az orvosi stáb is azt mondta, hogy alkalmas versenyzésre, és ha vállalja, akkor ők nem gördítenek ez elé akadályt.

Ráadásul itt nem három, hanem 5 menetet kell keményen küzdve végig bunyózni a versenyzőknek. Azt is tudni lehetett, hogy ellenfele Mohamed Ali Ouali, 8 mérkőzésen a profik között is már megmérte magát, igen jelentős rutinja van és a profi mérkőzései miatt a nagyobb menetszámhoz is neki lesz könnyebb igazodnia. 

Az első menetben közel egált bokszolt a két fiú egymással. De aztán jött a második menet, amiben igen csak meglepte a magyar fiú az ellenfelét és nagyon szép, okos, kemény bokszával, egyértelműen és fölényesen hozta ezt a menetet. A harmadik és negyedik menetet az ellenfél tudta hozni magának. De aztán az ötödik menetben mindent beleadott Vadász András és itt már megint ő volt a jobb, amivel biztossá tette győzelmét. A végén az ő kezét is emelték a magasba, 2-1-el megnyerte ezt az összecsapást. 

Az angol csapat itt 3-2-re tudott nyerni a franciák ellen. Csakhogy az előző fordulóban a franciák, ugyanilyen arányban nyertek, így 91+ kg-ban Solomon Dacres és Marin Mindoljevic között még sorkerült egy mindent eldöntő összecsapásra, és mivel ezt Dacres meg tudta nyerni, így az angolok jutottak be a legjobb négy közé. 

Az elődöntőben az ellenfelük a kazah Astana Arlans Kazahstan lesz, velük kell majd megmérkőzni a döntőbe jutás érdekében. Az első mérkőzést június első hétvégéjén tartják, a visszavágót június második hétvégéjén. A másik ágon a Colombia Heroics fog megmérkőzni a Cuba Domadores ellen. 

Vadász sikerével ifjabb Balzsay Károly szövetségi kapitány is elégedett volt, és mindketten úgy gondolják, hogy ez a mérkőzés jelentősen segíthetett abban, hogy az ukrajnai EB-re felkészítse Vadász Andrást, akitől ott is sikert várhatunk. 

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook