2019. június 16. - Jusztin

MOL Vidi FC

2018. július 5. Szerző: Rózsa Misi
Amikor először meghallottam, be kell vallanom, azt hittem valami internetes átverés vagy csak vicc az egész. Mert van az úgy, hogy egy egyesület nevet változtat, de az nem szokott kabaréba illő lenni. Komoly történelmi múlttal rendelkező egyesületek, nem szokták megváltoztatni a nevüket. De kiderült, szó sincs itt tréfáról. Valóban Garancsi, a Videoton FC tulajdonosa hozta meg azt a döntést, hogy a Videoton nevét, lecseréli MOL Vidi FC névre.

 

A tulajdonos indoklása szerint, mindenképpen azt akarták, hogy a MOL éveken át tartó komoly anyagi segítségét azzal akarja megköszönni, hogy névadó szponzor rangra emeli. Ezt még akár valahol meg is lehetne érteni. Na de, hogy miért kell a Videoton név helyett a Vidi becézést használni, az teljesen érthetetlen és erre érdemi magyarázatot nem is ad a tulajdonos. Annyit mond erre, hogy ő volt az, aki eredeti nevét a Videoton FC-t visszaszerezte az egyesületnek, így úgy gondolja, szabadon rendelkezhet is a név felett. Hozzá tette, hogy mivel a Videoton cég maga nem ad egy fillért se a csapatnak, ezért nem is akarja tovább reklámozni őket azzal, hogy használja a nevüket.

Úgy gondolja, hogy ha alapból a szurkolók is szeretik Vidinek hívni a csapatot, akkor az új név, nem fogja majd őket komolyabban zavarni. Nagyon úgy fest az ábra, hogy ebben nincs igaza a tulajdonosnak. A szurkolók értetlenül állnak a döntése előtt és mélyen felháborítja az őket, ma már az összes nagyobb szurkolócsoportjuk bejelentette a tiltakozását a névváltoztatás ellen. Ők bizony ragaszkodnak ahhoz, hogy a Videoton FC ezután is Videoton FC maradjon és ne MOL Vidi FC. Ők úgy élik ezt meg, hogy a tulajdonos elárulta őket és idegen érdeket akar kiszolgálni az egyesületi érdekkel szemben. Közölték, hogy gatyát, zoknit lehet cserélni, de egy egyesület nevét SOHA. Mivel a tulajdonos nem volt hajlandó visszavonni a döntését, le sem ült a szurkolókkal egyeztetni, ezért a szurkolói csoportok hivatalosan is bejelentették, hogy bojkottálni fogják a csapat mérkőzéseit, üres lesz a lelátó, nem mennek ki az új névnek szurkolni. A bojkott már a bajnokok ligája selejtezőire is érvényben lesz, de tartani fogják a bajnokságra és a Magyar Kupára is.

A tulajdonost nem érdekli a szurkolók felháborodása, kitart döntése mellett. Úgy gondolja, hogy az első felháborodási hullám el fog majd ülni és utána újra visszatérnek a szurkolók nagy számban a lelátóra a csapat mellett szurkolni. Ha nem neki lesz igaza és a szurkolók valóban távol fognak maradni a mérkőzésektől, nagyon sokat veszíthet ezzel a Vidi, hiszen a meccs szurkolók nélkül olyan, mint pezsgő hab és szénsav nélkül.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

                      

Támogatók

Médiapartnerek

Kövess bennünket

Facebook