2019. június 16. - Jusztin

Mosolyt a gyerekeknek

2017. június 24. Szerző: Rózsa Misi
A Józsefvárosi önkormányzatnál már hagyománya van annak, hogy a hátrányos helyzetű gyerekek számára nyári napközis tábort szerveznek. Színes és változatos programok tömege várja azokat a gyerekeket, akiknek a nyári szünidő normális eltöltését kizárólag ez a program szolgálja. Ha ez a program nem lenne, ezek a gyerekek cél nélkül kallódnának az utcán.

 

Nem könnyű kezelni ezeket a gyerekeket. Kis ördögök, akikben hatalmas szeretetvágy ég és bizony sokszor csintalanságokkal igyekeznek felhívni magukra a felnőttek figyelmét. Nagyon tudatosan és sikeresen lettek megválogatva azok a fiatal pedagógusok, akik velük töltik a napot. Süt róluk, hogy nagyon szeretik a rájuk bízott gyerekeket és ezek a kis vadcsikók, ezt meg is hálálják tulajdonképpen nekik. Minden kis szeretet morzsáért, hatalmas szeretet orkánt adnak vissza. Ezt mi is az MTK ökölvívó szakosztályának tagjai is megtapasztalhattuk. 

Az MTK egy sportegyesület, de MTK-snak lenni jóval több, mint egyszerű sportszervezethez tartozás. Szellemiségében a tolerancia, a szolidaritás, az elesettek melletti kiállás kiemelten fontos helyet foglal el. Ezért amikor az önkormányzat felkérte az Egyesületet, hogy vegyen az részt a Kábítószer Ellenes Világnap alkalmából megrendezésre került „Sporttal a drog ellen” drog prevenciós nap eseményeiben, nagy örömmel fogadta az egyesület a felkérést, és ahogy tette ezt más alkalommal is, most is szívesen csatlakozott. A kajak-kenu és az Ökölvívó Szakosztály képviselték a rendezvényen az MTK Budapestet. 

A rendőrség is részt vett a rendezvényen, ők KRESZ versenyt és közlekedési bemutatót tartottak a gyerekeknek, vidám ügyességi versennyel egybekötve. A Testnevelési Egyetem ügyességi atlétikai versenyeket rendezett. Volt külön kézműves foglalkozás is. A kajakosoknál ergométert próbálhattak ki a gyerekek. Az ökölvívásnál bemutató edzés mellett a gyerekek játékos ökölvívó foglalkozáson vehettek részt. Találkozhattak az MTK Európa Bajnokai közül Barbosu Tibikével, de találkozhattak Magyar bajnokokkal is. Minden esemény nagy népszerűséget ért el a gyerekeknél, boldogan jöttek 5 csoportra osztva mindent kipróbálni, de vitathatatlan, hogy az igazi nagy sikert, az ökölvívás érte el, oda sokszor más helyszínekről is visszaszöktek a gyerekek játszani, ismerkedni. A bemutatóba beszállt a Magyar Ökölvívó Szakszövetség Budapesti Régiója is, a program Drexler Géza szakmai elképzelései alapján került megvalósításra. Drexler egyben az MTK vezetőedzője és a MÖSZ Budapesti Régiójának szakmai vezetője. 

A rendezvény reggel 9 órakor vette kezdetét. Három csoport haladt át minden állomáson, a délelőtt folyamán. Ezután egy közeli iskolában, minden résztvevőt vendégül láttak ebédre, majd az egy órás csendes pihenő után folytatódott a program. Az utolsó két csoport is átjutott minden állomáson.  Több gyerek döntött úgy, hogy jelentkezni fog majd az MTK-ba különböző sportágakban kipróbálni önmagát. Hogy valóban megjelennek e majd az edzőtermekben, vagy csak nagy fellángolás volt ez náluk, azt nem lehet tudni, az viszont egyértelműen kijelenthető, hogy feledhetetlen élményt kaphattak itt a gyerekek a programok által és azok is felejthetetlen élményekkel gazdagodtak, akik tartották a programokat, mert ilyen hálás és aranyos közönségnek ez nem feladat volt, hanem öröm és szórakozás. Megható volt látni, hogy a gyerekek milyen szeretettel közeledtek a programot adókhoz, mennyi ölelés, kézfogás, kísérte a programot magát. A végén persze jöhettek az autogramok is. 

Kellemes és nagyon hasznos délelőtt és kora délután volt ez. Senki sem bánta meg, hogy eljött rá. Jövőre újra találkoznak a szereplők egymással. 

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

                      

Támogatók

Médiapartnerek

Kövess bennünket

Facebook