2019. június 16. - Jusztin

Moszkva elesett

2018. július 8. Szerző: Rózsa Misi
Az oroszországi labdarúgó világbajnokság lassan már tényleg a végéhez közeledik. Túl vagyunk már a negyeddöntő mérkőzés is, kialakult a legjobb négy mezőnye. És persze a négy között van ott az az egy, amelyik a végén magasba emelheti majd a kupát.

 

A nap első mérkőzését Svédország és Anglia vívta meg egymással. Vívta? Ez azért picit túlzás, mert rendkívül alacsony színvonalú találkozón mérték össze erejüket ezen a csapatok ezúttal, ami nagy csalódás volt, mert sokan sokkal többet vártunk ettől a meccstől. Az első félidőt az angolok kezdték a lassú iram mellett jobban. Bár ők is elég sok hibával játszottak, nem voltak meggyőzőek, de a több kapura lövésük meghozta az eredményt, mert a 30. percben előnyhöz jutottak.

A második félidőre kiegyenlítettebb lett a játék, a svédek több támadást vezettek, mint az első félidőben és mivel az angolok a lassú tempóból is visszavettek, akár benne is lehetett volna a játékukban az egyenlítés lehetősége, de ahhoz érdemben focizni kellett volna. Mivel ez elmaradt, ezért szinte törvényszerű volt, hogy az 59. percben érkezett a második angol gól. Ezután már lélekben teljesen feladták a svédek a mérkőzést és az addig se magas színvonalú találkozó, tovább süllyedt az unalom mocsarába. Kész felszabadulást jelentett a végét jelző hármas sípszó, ami azt eredményezte, hogy 2-0-al Anglia lehet ott a legjobb négy között.

Az esti mérkőzésen a házigazda orosz válogatott következhetett Horvátország legjobbjai ellen. Az első félidő, teljesen kiegyenlített játékot hozott a két csapat között.  A horvátok már itt veszélyesebben és lényegesen szebben játszottak, de az oroszok jutottak előnyhöz a 31. percben. Igaz ezt követően szinte azonnal a horvátok be tudták őket szorítani a kapujuk elé és sorozatban dolgozták ki a helyzeteiket, a 39. percben össze is jött számukra az egyenlítés.

A második félidőben döbbenetesen nagy lett a horvátok fölénye. De ez a fölény, a mezőnyre korlátozódott, mert, a kapu előtt elfogyott igazából a horvát tudomány. Nem nagyon tudtak mit kezdeni az oroszok nagyon fegyelmezett és merev védekezésével. Hiába játszottak a horvátok jobban és látványosabban is, nem sikerült gólt szerezniük, így a rendes játékidő nem hozott döntést közöttük.

A hosszabbítás is ott folytatódott, ahol a rendes játékidő véget ért. A horvátok támadtak és jöttek folyamatosan előre, az oroszok kontrákkal próbáltak ezekre a támadásokra válaszolni. A 101. percben aztán megtört a jég és a horvátok megszerezték azt a gólt, ami végig benne is volt a játékukban. De a megszerzett találat után visszavettek az iramból és kezdték kiengedni az oroszokat a nagy szorításból. Nyilván ennek volt köszönhető, hogy az oroszok egyre veszélyesebbek lettek, majd a 115. percben ők is betaláltak és ismét egalizálták az eredményt.

Jöhettek a 11-esek. Itt az oroszok lába kétszer is megremegett, míg a horvátok egyetlen esetben hibáztak, így a végén ők juthattak tovább, ők lesznek Anglia ellenfelei az elődöntőben. Oroszország gyászolhatja az elbukást, bár már esetükben az komoly eredmény, hogy idáig el tudtak jutni.

Most keddig minden csapat pihenőt kapott azok közül, akik még játékban vannak. Aztán kedden Franciaország-Belgium mérkőzése nyitja majd az elődöntők sorát, majd másnap szerdán Anglia csaphat össze Horvátországgal. Lesz tehát izgalom még bőven.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

                      

Támogatók

Médiapartnerek

Kövess bennünket

Facebook