2019. február 20. - Aladár, Álmos

Moszkva-parti esték

2018. március 25. Szerző: Szele Tamás
Hát, ugye a Moszkva (és a Jauza) folyó partján elvben csendesek az esték, kivéve, mikor nem. Ánya csáját főz, alacsonyan szállnak a narodnyikok, nekimennek a falnak, nagyot koppannak, elhallgatnak, és az ember azt érezné, hogy be kéne menni Moszkvába, ha nem lenne pont ott. Ezzel szemben olyan is van, hogy a válogatott focista diszkóba megy, és megbüntetik érte.

 

Mármost a diszkó látogatását elvileg nem kéne szankcionálni, mert olyan pocsék zene van ott, hogy aki beteszi a lábát, illetve a füle botját, az már megbüntette magát, egyáltalán, az ilyen műintézetek látogatása csakis azért érthető, mert ott lányok vannak, akik valamiért pont ezt a fajta lármát szeretik. De tény, ami tény, önmagában is elég szenvedés egy este egy ilyen táncos szórakozó helyen, ahol nincs metál, ellenben ha az ember az orosz válogatott keret tagja, még meg is büntetik érte.

Ugyanis pénzbüntetést kapott két orosz válogatott játékos, mert egy moszkvai diszkóban szórakozott a braziloktól elszenvedett 3-0-s vereség után, péntek este. A két renitens Roman Nojstedter és Konsztantyin Raus volt, a büntetés mértéke nem derült ki.

Az orosz szövetség közleménye szerint a két játékos megsértette viselkedésével a szabályokat és a nemzeti csapat megítélésének is ártott. Az esetről videófelvételek is készültek.

Mindkét futballista német származású, de az egykori Szovjetunió területén született. A Fenerbahce hátvédjeként játszó Nojstedter 2016-ban, a Dinamo Moszkva védője, Raus pedig egy évvel korábban kapta meg az orosz állampolgárságot. Mindketten elnézést kértek, és elfogadták a bírságot.

Oroszország a 2018-as világbajnokság házigazdája, az oroszok Szaúd-Arábiával, Egyiptommal és Uruguayjal szerepel egy csoportban.

És mondhatjuk, hogy a szövetségi kapitány még kegyelmes hangulatában lehetett, mert csak pénzbüntetést szabott ki: hiszen elvileg közéjük is lövethetett volna. Vagy elküldhette volna őket egy könnyű, levezető edzésre Magadánba, uránbányák látogatásával.

Hát, ilyenek a Moszkva-parti esték, kérem.

Jobb, ha a sportoló csendesen meghúzza magát.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook