2018. május 23. - Dezső

Moszkvai éremeső

2017. augusztus 3. Szerző: Szele Tamás
Nem áll meg Hosszú Katinka, nem nyugszik – hiába ért véget a budapesti vizes világbajnokság, erről vagy elfelejtettek neki szólni, vagy nem is érdekli különösebben, szerdán már Moszkvában nyerte az érmek garmadáját. Valóságos nemesfém-bánya ez a lány, ha visszavonul, nyugodtan nyithat egy ékszerboltot, mert már bebizonyította, hogy aranyhoz-ezüsthöz ért.

 

Hosszú Katinka két arany- és egy ezüstérmet nyert a rövidpályás úszó világkupa-sorozat moszkvai állomásának szerdai nyitónapján.

A vasárnap zárult budapesti világbajnokságot követően a háromszoros olimpiai és immár hétszeres világbajnok Hosszú szerdán 100 méter háton (55.65 másodperc) magabiztosan, míg 100 méter vegyesen nagy csatában (57.02 mp) győzött. 200 méter pillangón, ahol a táv közel háromnegyedéig vezetett, másodikként csapott célba (2:05.36 perc) a táv vb-ezüstérmese, a német Franziska Hentke mögött.
Hosszú csütörtökön csak 200 méter vegyesen szerepel a vk-sorozat első állomásán az orosz fővárosban. A világkupát érintő egyik legfontosabb módosítás ugyanis az, hogy egy úszó egy viadalon maximum négy egyéni számban indulhat. A korábbi években előfordult, hogy Hosszú Katinka, aki 2012 óta minden évben megnyerte a sorozat összetett pontversenyét, egy-egy állomáson tíz, vagy még annál is több számban állt rajthoz.
A szerdai nap utolsó egyéni számában, 50 méter gyorson Sarah Sjöström világcsúccsal diadalmaskodott: 23.10 másodperces idejével a holland Ranomi Kromowidjojo 23.24-es rekordját adta át a múltnak a svéd úszónő, aki Budapesten nagymedencében is megjavította a táv eddigi legjobbját (23.67 mp).

Kérem, ez csodálatos. Ez bravúr, lassan aggódni is kezdek Katinkáért – sohasem pihen? Azért most már kicsit lazíthatna néha – bár az nyilvánvaló, hogy a relaxáció is része lesz majd valamikor az edzésprogramjának. Csak így tovább, citius, altius fortius!

És, hogy Katinka neve mennyire összefonódott a győzelem fogalmával? Tegnap hallgatom a rádiót, egyszer csak bemondják: „Budapesten megdőlt a melegrekord”. Reflexszerűen rávágtam: „Köszönjük, Katinka!”

Végül is rekord? Rekord. Megdőlt? Megdőlt.

Márpedig ha manapság megdől egy rekord, akkor az Katinka érdeme, úgy általában.

Jó, hát a meleghez nem volt köze. De estére mégis volt mit köszönni.

Hajrá, Katinka!

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook