2019. március 25. - Irén, Írisz

Mourinho helyzetben

2018. szeptember 12. Szerző: Szele Tamás
A legmélyebb tisztelet hangján ugyan, de azt az egyet el kell ismernünk, hogy az idei nem Mourinho szezonja. Mondhatnánk, hogy helyzetben van, rosszban méghozzá, hiszen a United számára rémálomba illően kezdődött a szezon, négy forduló után csak hat pontja van a csapatnak, a Tottenham ellen pedig karrierje legsúlyosabb hazai vereségét gyűjtötte be.

 

Ilyenkor szokás levonni bizonyos következtetéseket, bár a Mester erre nem hajlandó, ellenkezőleg, ha a kudarcairól kérdezi a sajtó, vagy kirohan a helyiségből, mint egy Zrínyi, vagy filozófiai leckéket ad a riportereknek.

A saját felelőssége a dolgok ilyetén való alakulásában fel sem merül, ellenkezőleg, azt mondja: „ Én háromszor nyertem meg az angol bajnokságot, az összes többi edző pedig együtt összesen kétszer. Tiszteletet! Tiszteletet!” Vagy: „Igaz, hogy az egyik valaha volt legnagyobb klub menedzsere vagyok, de én magam is az egyik legnagyobb menedzser vagyok a világon.” Tehát önbizalomban és öntömjénben nincs hiány, kár, hogy ez nem pótolja a teljesítményt.

De mi lenne a megoldás? Hát, hogy úgy mondjam, ha rosszul megy a nyilvánosház, nem a bútorzatot kell lecserélni.

A vezetőség most beadni látszik a derekát: Mourinho sokadik ismételt kérésére úgy tűnik, hajlandóak új játékosokat igazolni (mostanáig csak hármat igazoltak). De ehhez specialistát keresnek, méghozzá szokatlan módon, hirdetés útján. A csapat honlapján olvasható hirdetés szerint a szakértő feladata az lenne, hogy olyan játékosokat találjon, akik bekerülhetnének a csapat keretébe, és kulcsszerepet játszana az átigazolások kezelésében is. Erre a jelek szerint szükség is van, mert nemcsak Mourinho, hanem a szurkolók is elégedetlenek voltak Ed Woodward vezérigazgató nyári teljesítményével.

No, ha lesznek friss erők, Mourinho végre nekiláthat a csorbák kiköszörülésének.

Ha ugyan ő fog nekilátni és nem más... mert arról is csacsognak a madárkák a dróton, hogy magát az edzőt is le akarja cserélni a vezetés, tekintet nélkül arra, hogy ő a világon a legnagyobb. A Daily Mail úgy értesült, Mourinho helyére Zidane-t szeretnék megnyerni, aki valóban csodálatos eredményeket ért el a Rael Madriddal.

Hát, kedves sporttársak, lehetnek számosak Mourinho érdemei, én legyek az utolsó, aki kétségbe vonja őket.

Most azért mégsem cserélnék vele.

Ebben a helyzetben.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook