2019. február 20. - Aladár, Álmos

MTK vagy Fradi

2018. május 31. Szerző: Rózsa Misi
Senkit nem lepett meg, hogy idén is a női labdarúgó bajnokság döntőjét a Ferencváros és az MTK Budapest csapata vívja egymás ellen a 2017-2018-as szezonban is. Ez a két csapat olyan szinten magaslik ki a magyar mezőnyből, hogy már jó ideje kettejük párharcáról szól valójában a bajnokság.

 

A női labdarúgásban az a szabály, hogy a szezon végén a tabella első és második helyén álló két csapat külön csatát vív egymással a döntőben, és aki ezt megnyeri, az lesz a bajnok. A bajnokság első helyén, a végén a Ferencváros állt, második volt mögötte az MTK Budapest csapata, így alakult ki, hogy ők játszhatják egymás ellen a döntőt. A döntő két nyertes mérkőzésig tart. Az a szabály, hogy ha a rendes játékidőben nem dől el az adott mérkőzésen, hogy ki a nyertes, nincs hosszabbítás, hanem 11-esekkel dől el ki a nyertese az adott mérkőzésnek itt már. Tavaly az MTK Budapest idegenben és otthon is le tudta győzni a Ferencvárost, így mindössze két mérkőzés kellett ahhoz, hogy bajnok váljék belőle.

Az idei szezonban is az első mérkőzést a Ferencváros pályáján játszották le a csapatok. A Ferencváros már a 3. percben megszerezte a vezetést és ekkor még úgy festett, hogy könnyű dolga lehet az első találkozón. Az első félidőben ugyan a Ferencváros birtokolta többet a labdát, de az MTK Budapest játszott veszélyesebben, két hatalmas helyzete is volt, amit nem tudott értékesíteni.

A második félidő nem indult jól a Ferencváros számára, hiszen már a 47. percben az MTK Budapest egy nagyon szép találattal egyenlíteni tudott. A Ferencvárost felébresztette a bekapott találat és több veszélyes helyzetet alakítottak ki, de nem tudták egyiket se gólra váltani. A 84. percben hidegzuhanyként érte őket az, hogy az MTK Budapest egy beívelés után megfordította góljával a mérkőzést. A végén a Ferencvárosnak nagyon kellett jönnie előre azért, hogy egyenlíteni tudjon, ami miatt ki is kellett nyílniuk rendesen, ennek következtében a 92. percben ismét az MTK talált be a hálójukba, ezzel kialakítva az 1-3-as végeredményt.

Jöhetett a második mérkőzés, amit most már hazai pályán játszhatott le az MTK Budapest csapata, és ha nyerni tudtak volna, akkor megtörténhetett volna a bajnokavatás is. A játékot egyértelműen az MTK Budapest kezdte jobban és veszélyesebben, már az első percekben gólt szerezhetett volna, de a támadó lövés a kapufáról kifelé pattant. Nem sokkal később az MTK Budapest támadója egyedül törhetett kapura. A 16-os sarkánál érte utol a Ferencváros védője, aki felvágta. Ilyen esetben teljesen logikus lenne, hogy a bíró piros lapot mutasson fel, hiszen az jár annak, aki gólhelyzetben, utolsó emberként szabálytalankodik. De a piros elmaradt, sárga lett belőle és szabadrúgás az MTK Budapest javára. Ha itt a bíró nem téved és a szabályoknak megfelelő ítéletet hoz, nyilván más lett volna a mérkőzés alakulása is, vagy jelentős esélye van annak, hogy más lehetett volna. De a bíró ítélete dönt. A Fradi nem került emberhátrányba.

Az MTK Budapest játékosai sok hibával és elég pontatlanul játszottak. Nagyon sok esetben a bravúrokat bemutató Szőcs Réka teljesítménye mentette meg a csapatot a bekapott góltól. Igaz a Ferencváros is pontatlanul játszott, sokat hibáztak, de egyre jobban átvették a játék irányítását. Amíg az első félidőben helyzetük se igen volt, addig a második félidőben egyre több akadt. A 48. percben a játékvezető buktatásért 11-est ítélt a Ferencváros javára. Amit az értékesíteni is tudott, ezzel megszerezte a vezetést. A Ferencváros a vezető gól birtokában is jobban irányította a játékot és dominálni tudott. Igaz a hajrához közeledve felélénkült az MTK Budapest is, át is vette a mérkőzés irányítását, nagy fölényt alakított ki ellenfelével szemben, benne volt játékukban az egyenlítés ígérete, de végül ez nem jött össze, így a 0-1-es végeredmény után 1-1 az állás a két csapat között.

Most pénteken 17 órától újra a Ferencváros pályáján találkozik egymással a két csapat. Az FTC női labdarúgó központja a Bihari utca 23 alatt található. A mérkőzésre a belépés ingyenes. A vendég szurkolók, a Horog utca felől tudnak bejutni a mérkőzésre, a hazaiak saját oldalukon. Ez a mérkőzés már dönteni fog a bajnoki cím sorsáról. Ha a rendes játékidő nem hozna döntést, akkor 11-es párbaj fogja kialakítani a bajnoki cím sorsát.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook