2019. január 19. - Márió, Sára

Nagy ár Potsdamban

2018. február 3. Szerző: Rózsa Misi
Oláh Adrienn az MTK női labdarúgásának egyik nagyon fontos játékosa. Ebben a kislányban hatalmas tehetség lakozik, ami a sportág és s klub iránti tisztelettel és hatalmas szorgalommal párosul.

 

Az MTK női labdarúgó csapata az ország egyik legjobb egyesülete. 7 alkalommal hódították már el a bajnoki címet, 5 alkalommal szereztek ezüstöt, 3 alkalommal bronzérmet. 4 alkalommal hódították már el a Magyar Kupát és 2-szer mellette a döntő résztvevői voltak.

A csapat az év elején Potsdamba látogatott, hogy részt vegyenek a 6. Internationaler AOK Turbine Hallencup teremtornán.

A csapat a Sparta Praha csapata ellen játszott, amikor Oláh Adrienn ütközött az ellenfél kapusával. Éppen Adrienn fejelni akart, az ellenfél kapusa felhúzott térddel szállt bele. Szándékosságnak nyoma sem volt, a bíró nem látott szabálytalanságot, ezért a mérkőzés mehetett tovább. De Oláh Adrienn a földön maradt. Kovács Zoltán gyúró először azt hitte nincs komoly baj, csak beszorulhatott az ütközés közben a játékos tüdejébe a levegő, ami előfordul mérkőzéseken. A játékot félbe szakították, amikor látták, hogy Oláh nem kell fel a földről. Amikor beérkezett hozzá az orvosi stáb, már lehetett sejteni, hogy sokkal nagyobb a baj, mint gondolták, mert a kislány nagyon sírt és komoly fájdalomra panaszkodott.

Természetesen azonnal kórházba szállították. Itt derült ki, hogy vér van a vizeletében, ami sajnos annak a következménye, hogy megrepedt a veséje. Természetesen azonnal artroszkópos beavatkozással elállították a vérzést és több napig különböző fájdalmas kezeléseknek vetették alá Potsdamban. Sajnos rövidtávon esély sem látszott arra, hogy hazajöhet, és itthon folytathatják majd a kezelését. Hogy elviselhetőbb legyen számára az idegen környezetben való kórházi létezés, Szentgyörgyi Ákos a csapat technikai vezetője kint maradt vele, hogy segítse, támogassa. El kell mondani, hogy a Turbine Potsdam csapatának vezetői mindent megtettek annak érdekében, hogy segítsék a magyar kislány gyógyulását. A csapat szurkolói, még kabalaállatukkal is kedveskedtek neki és mindenki nagyon szurkolt a gyors gyógyulása érdekében.

Szerencsére a német egészségügy nagyon jól felszerelt, így Adrienn biztonságban volt és a lehető legjobb kezelést kapta, a körülményekre sem panaszkodhatott. Hősiesen viselte a nem kis fájdalommal járó vizsgálatokat és fegyelmezetten együttműködött az orvosaival. Veséjében újabb vérzést nem mutatott ki az ultrahangos vizsgálat és szerencsére a vese működése is viszonylag hamar beindult, a gyógyulás útjára léphetett ezzel, bár állapota sokáig stagnált.

Pár nap múlva már ki is kerülhetett az intenzív osztályról és az Ernst von Bergmann kórház, kevésbé veszélyeztetett betegeinek fenntartott kórterembe kerülhetett. Az állapota tovább javult, így hamarosan olyan állapotba került, hogy már megoldhatóvá vált a hazaszállítása Magyarországra. Sokat aludt a gyógyszerek hatására, de amikor ébren volt, hangulata kifejezetten jó volt és nagyon jól esett neki az a sok felé irányuló szeretet, amit az orvosaitól, a csapatától, az MTK szurkolóitól, más csapatok tagjaitól és szurkolóitól kapott.

Csütörtökön végre megjött a jó hír, hogy a magyar játékos állapota szépen alakul, ezért mentőhelikopterrel Magyarországra szállítják és végre itthon folytatódhat a gyógykezelése a Semmelweisz Egyetem Urológiai Klinikáján. A nagy tudású prof. dr. Nyirádi Péter veszi át a kislány gyógykezelésének irányítását. Most a klinikán, a játékos konzervatív kezelései folytatódnak. Sajnos tény, hogy nagyon súlyos vesekárosodást szenvedett el, még sok fájdalmas vizsgálat vár rá, rehabilitációja igen hosszú ideig is eltarthat, de abszolút meg van a remény a teljes felépülésre szerencsére esetében, és abszolút reális lehetőség, hogy sportpályafutását is minden gond nélkül folytathatja majd, de biztosat ezekről csak pár hét múlva lehet majd tudni.

Adrienn hangulata minden tortúra ellenére jónak mondható, a csapat és a szurkolók mellette állnak a családdal és barátokkal együtt, ami nagy erőt ad neki a gyógyulásban. Mi is minden jót kívánunk neki és nagyon reméljük, hamarosan megint a pályán elért sikereiről és nem sajnálatos betegségéről számolhatunk majd be. Gyógyulj gyorsan kicsi lány!

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook