2018. október 20. - Vendel

Nagy csalódás Lengyelországban

2018. január 8. Szerző: Rózsa Misi
Rendkívül tehetséges labdarúgónak robbant be a Ferencvárosba Nagy Dominik. Egyike volt azoknak a fiatal tehetségeknek, akiktől nagyon sokat lehetett várni, és aki esetében úgy festett képes folyamatos fejlődésre, hiszen a Ferencvárosnál amint be tudott kerülni a kezdő csapatba, igen hamar meghatározó játékosa is lett csapatának.

 

Ha egy fiatal tehetség ennyire feltűnő szárnyalásra képes, annak esetében elég valószínűsíthető, hogy nem túl sokáig marad meg a magyar élvonalban, mert jönnek az erősebb bajnokságok kérői érte.

Vannak olyan adottságú játékosok, mint például a kis Sallai vagy Gulácsi, akik esetében, ha kevesebb rutin mellett kikerülnek külföldre, akkor is képesek jelentős további fejlődésre és beváltják kérő klubjuk hozzájuk fűzött reményeit. De nagyon sok olyan játékos is akad, aki itthon üstökösként jelenik meg, de ha túl hamar kerül ki egy erősebb bajnokságba, ott nem sikerül annyira beváltani a hozzá fűzött reményeket. Ezeknek a játékosoknak jobbat tett volna, ha hagyják, hogy itthon a gyengébb magyar bajnokságban szerezzenek még komolyabb rutint és csak annak megléte után engedjék el, hogy fejlődni tudjon. Ehhez minden csapatnak hasznos lenne sportpszichológust foglalkoztatni, aki tanácsaival segítheti az egyesületeket abban, hogy egy fiatalt mikor érdemes elengedni külföldre, pályája követkőz lépcsőfokára felmászva ezzel.

Nagy Dominikot a Legia Warszawa vitte el magával és igen komoly reményeket fűztek a játékához. Bíznak a magyar fiatalokban, hiszen Nikolic esetében igen értékes erősítést tudtak megszerezni az NB1-ből, ráadásul az NB1á-es játékosok ára, a megfizethető kategóriába is sorolhatóak.

Nagy Dominik igen sok lehetőséget kapott arra, hogy bizonyíthasson a lengyel csapatnál a bajnokságukban. Sajnos itt nem igen jött össze neki a nagy dobás, amiben talán az is szerepet játszott nála, hogy nem tudott olyan simán beilleszkedni az új játékrendbe, mint más játékosok és az edzésekhez sem sikerült annyira igazodnia a fiatal tehetségnek. Amikor aztán a csapat leszerződtette Romeo Jozak-ot, akkor Nagy Dominik egyre kevesebb játék lehetőséget kapott a csapatnál, több esetben is a második csapathoz „száműzték” hátha ott sikerül erősödnie a játékának. Amikor a csapathoz került, 18 alkalommal léphetett tavaly pályára. Nem sok említésre méltó sikerrel. Ezután az új szezonban már csak 9 esetben kapott bizalmat, az új vezetőedző akinél 3 esetben lépett pályára, egyértelművé tette, hogy nem rá épít a csapatban.

Amikor kiderült, hogy a Legia Warszawa Floridába utazik edzőtáborba, de ide már a magyar játékost nem viszik magukkal, elég egyértelmű lett, hogy a játékosnak nem lesz maradása a csapatnál. Hivatalosan ugyan ezt még nem mondták ki a lengyel vezetők, de fontos források arról értesültek, hogy már meg van a döntés a kölcsönadásáról. Érdekesség, hogy a pletykák szerint, Nagy Dominik Magyarországra jöhet vissza. Sokan úgy gondolták, hogy az lenne a természetes, ha a Fradihoz hoznák vissza őt, de úgy hallani, hogy a legnagyobb esélye annak van, hogy a Ferencváros jelenleg legnagyobb riválisánál, a Videotonnál fogja folytatni a pályafutását.

Nagy Dominik tehetséges fiatal labdarúgó. Meggyőződésem szerint a problémát vele az okozta, hogy túl hamar került el itthonról és lelkileg viselte ezt nehezebben. Ha még egy pár szezont itthon edződhet, az stabilizálhatja személyiségét és játékát és ha kész játékos lesz belőle, akkor meg van minden tehetség ebben a fiúban ahhoz, hogy komolyabb bajnokságokban is később immár sikeresen állhassa meg a helyét.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook