2019. június 16. - Jusztin

Nagy csatában, de elvéreztünk

2018. július 25. Szerző: Rózsa Misi
A magyar férfi vízilabda válogatott, elverekedte magát a legjobb négy mezőnyébe és ott meg is állt.

 

A megfiatalított, most összeálló csapat esetében már ez szép eredménynek mondható, akkor is, ha még sok minden nem tud működni a csapatnál és nem feltétlen lehettünk mindennel velük kapcsolatban elégedettek. Amikor kiderült, hogy a negyeddöntőben Szerbia vár ránk majd a medencében, akkor azt is tudhattuk világosan, hogy úgymond az előjelek nem nekünk kedveznek, hatalmas bravúr kéne ahhoz, hogy ez a formálódó magyar válogatott, le tudja győzni a világ legjobb csapatát.

Az első negyeden ment el a mérkőzés. Itt nagyon látszott, hogy nem hisz a csapat abban, hogy meg lehet verni a szerbeket. Olyan óvatosság jellemezte a játékot, ami elvette a lehetőségét is annak, hogy eredményesen lehessen küzdeni. 4-0 az kiütéses vereséget prognosztizált. De ez kellett ahhoz, hogy felébredjenek a kómából a srácok és elkezdjenek végre játszani. És amikor elkezdtek játszani, akkor azonnal partiba is kerültek, már nem tudtak hatalmas fölényben játszani a szerbek. Lehet azt mondani, hogy a jelentősnek mondható előny birtokában nem is akartak, de aki ismeri kicsit is a szerb mentalitást, tudja, hogy ez nem így volt. A második negyed 1-1-el zárult. A harmadik negyedben is pörögtünk rendesen és azt játszottuk végre, amit tudunk és ami az erősségünk. Itt 2-2 lett az eredmény. Majd az utolsó negyedben sok rizikót is bevállalva estünk neki a szerbeknek és azt a negyedet 2-1-re meg is tudtuk nyerni. Tehát végül is egy negyedet nyertek a szerbek, egy negyedet nyertünk mi, kettő meg döntetlennel végződött. Ok. Nem így kell számolni, természetesen a lényeg, hogy Szerbia 8-5-re meg tudott verni minket, így ők kerültek be az elődöntőbe, mi kiestünk, majd az 5-6. hely megszerzéséért küzdhetünk még kicsit.

A magyar csapatot legyőzte a világ egyértelműen legjobb csapata. Abszolút nem kell ezért csalódást éreznünk, hiszen az első negyedet leszámítva a magyar csapat nagyon jól, nagyon harcosan és eredményesen is játszott a világ legjobbjai ellen. Ha ki is kaptunk és ki is estünk ezzel, emelt fővel jöhettek ki ez a mérkőzés után a srácaink a medencéből és látszik határozottan az az alap, amire lehet építkezni, és ami újra nagy csapatot csinálhat majd ebből a most alakuló válogatottból.

Horvátország 9-7-re verte meg Montenegró csapatát. A spanyolok 10-6-ra léptek tovább a görögökön. Olaszország 11-1-re kiütötte az oroszokat.

Az elődöntőben létrejön a kis döntő már, hiszen Szerbia-Horvátország mérkőzés lesz, a másik ágon pedig Olaszország-Spanyolország.

A magyar csapat az 5. helyért folytatott küzdelem során, a nehezebb ellenfelet kapva, Montenegróval fog megküzdeni először.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

                      

Támogatók

Médiapartnerek

Kövess bennünket

Facebook