2019. január 16. - Gusztáv

Nagy László visszavonult

2017. október 9. Szerző: Szele Tamás
Hölgyeim, uraim, rossz hírt kell közölnünk. Tegyük tehát gyorsan és pontosan, hogy rövidebb ideig fájjon: a szaksajtó értesülései és a ma tartott sajtótájékoztatón elhangzottak szerint Nagy László, a magyar kézilabda-válogatott 36 éves csapatkapitánya röviddel ezelőtt bejelentette, miszerint tizennyolc év után visszavonul a válogatottságtól.

 

A sajtótájékoztatón meg is indokolta döntését: nem sérülés vagy családi okok miatt vonul vissza, sokkal egyszerűbb a helyzet: „Egyszerűen a jobbátlövő poszt megoldódott, a két fiatal, Ancsin Gábor, Balogh Zsolt továbbvihetik a stafétatbotot a válogatottban.”

A 36 éves játékos pályafutása során Szegeden, Barcelonában és Veszprémben kézilabdázott, 1999-ben mutatkozott be a nemzeti csapatban, és bár utána három évet kihagyott, így is 199 mérkőzésen léphetett pályára és 728 gólt szerzett.

Óriást veszítettünk – Lubomir Vranjes szövetségi kapitány inkább idolnak, bálványnak nevezte – és nagyon nehéz lesz pótolni a világ talán legjobb jobbátlövőjét, ám döntését tisztelnünk kell. De láthatjuk még pályán, a balkezes átlövő veszprémi szerződését kitölti, klubja továbbra is számíthat rá, hiszen posztján még mindig a legjobbak között tartják számon nemcsak a magyar, hanem a külföldi szakemberek is. A Flensburg ellen például nyolc gólt lőtt a Bajnokok Ligájában, szeptemberben.

Nehéz lesz nélküle, a magyar válogatottra komoly erőpróbák várnak. Először is, már Nagy nélkül kell helytállniuk a 2018-es horvátországi Európa-bajnokságon, de ami még fontosabb: utána következnek a nehéz kvalifikációs versenyek a 2020-as tokiói olimpiára. Csak remélni tudjuk, hogy a világklasszis helyére álló ifjú titánok képesek lesznek megbirkózni a rájuk háruló feladattal – és hinni a csapatban, Nagy László nélkül is.

A visszavonulás nem volt teljesen váratlan. Még idén január 14-én adott Nagy László Franciaországban, a férfi kézilabda-világbajnokságon egy nyilatkozatot, melyben utalt erre:

„Amíg a formám lehetővé teszi, és az edzőm számít rám, szeretnék a legmagasabb szinten játszani. Soha ne mondd, hogy soha, de talán ez a világbajnokság az utolsó nagy nemzetközi tornám válogatott színekben.”

És lőn.

Egyet kívánhatunk: sikert.

Sikert Nagy Lászlónak a továbbiakban is, az élet minden területén és sikert a magyar válogatottnak.

Hajrá!

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook