2018. október 20. - Vendel

Nagyot alakítottak a francia csajok a kézilabda VB elődöntőjében

2017. december 17. Szerző: Rózsa Misi
A női kézilabda VB eljutott az elődöntök szakaszába. Amikor kiderültek a párosítások, nem volt nehéz tippelni arra, hogy ebből nem is származhat majd más a végére, mint svéd-norvég döntő. És már azon járt legtöbbünk agya, hogy a két kitűnő formában lévő remek csapat közül, vajon melyik lesz majd vasárnapra a legjobb formában, hogy felülhessen a női kézilabda világ trónjára.

 

Még tovább is megyek kicsit. A magam részéről - erre büszke voltam, hogy már a VB előtt is -, azt gondoltam, hogy a svédek nyerik meg ezt az idei VB-t, a norvégok lesznek a másodikak és bevallom, nagyon reménykedtem abban, hogy bravúrokat bemutatva, de a mi magyar lányaink érnek majd fel a dobogó alsó fokára, de minimum a negyedik hely tutira meg lesz nekünk, mert már nagyon kéne, hogy meg legyen az. Igaz az is, hogy a végére azt vártam, hogy a svédeken, norvégokon, magyarokon túl a németek vagy az oroszok lesznek még ott nagyon közel a végső sikerhez.

Amikor bekövetkezett a tragédia és a franciák kivertek minket a VB-ről, akkor is azt mondtam, na, jó, nekünk most borzalmasan rosszul jött ki a lépés, de majd a svéd és norvég döntő nagyon jó lesz és legalább az be fog jönni nekem. És amikor a svédek a franciákat kapták ellenfelüknek, a norvégok meg a hollandokat, lejátszottnak tekintettem mindent itt már. Igaz kicsit szurkoltam a franciáknak, de csak azért, hogy ők nyerjék meg a VB-t és akkor a magyar égés mértéke is kisebb lesz, hiszen máshogy hangzik az, hogy a későbbi világbajnok tudott minket csak kiverni innen egy nagyon szoros mérkőzésen.

A Svédország-Franciaország mérkőzésen, az elején még minden rendben volt. Igaz a játékban, amikor jó ideig a franciák vezettek, volt, hogy négy gólos előnnyel is, már lehetett érezni, hogy most a svédek nem tudják azt hozni, amivel eddig úgy mentek előre, mint kés a vajban. De a félidő végén, egy gólos svéd előny lett, 12-11. Gondoltam a fáradó franciák ellen begyújtva a második félidőre a rakétákat, a svédek elindulnak a helyük felé. De hatalmas meglepetésre a második félidő elején togyogás indult, majd hirtelen a franciák tudtak nagyobb sebességre kapcsolni és hamar egyenlítettek, majd a vezetést is átvették és volt, amikor jelentős előnnyel mentek még itt is. Igaz a végét nagyon megnyomták a svédek is, át is tudták az utolsó percekben venni a vezetést, de megint jött egy rövidzárlat, amit a franciák hibátlanul használtak ki és azzal, hogy 10-13-ra megnyerték a második félidőt, kialakult a hatalmas meglepetést jelentő 22-24-es végeredmény és ezzel bizony a franciák vannak ott a döntőben, a svédeknek a harmadik helyért van már csak lehetőségük megküzdeni.

A másik mérkőzésen nem történt meglepetés. A norvégok érdemben esélyt sem adtak a hollandoknak arra, hogy akárcsak megnehezíthessék a dolgukat. az első félidőt 10-17-re a norvégok nyerték és már ezzel el is döntöttek mindent. A második félidőre látványosan még rá is pihentek, nem hajtották meg magukat, de azt is nyerni tudták 15-13-ra, így a vége 23-32 lett, amivel, nagy fölénnyel jutottak a norvégok a döntőbe, ahol most már így Franciaország lesz az ellenfelük.

Már nem merek jósolgatni igazán, így nem mondom el, hogy a norvégok végső győzelmét tartom valószínűnek és azt, hogy a svédek meg fogják szerezni a dobogó harmadik fokát.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook