2019. március 25. - Irén, Írisz

Nagyüzem a Duna Arénában

2018. október 31.
A sikerrel zárult októberi FINA Úszó Világkupa verseny után az elkövetkezendő napokban a műúszás és a műugrás jeles képviselői vehetik birtokukba a tavaly átadott Duna Arénát, amelynek az utóhasznosítási mutatóit egy jobbnak lehet nevezni. Mindeközben továbbra is külföldi delegációk adják át a kilincset egymásnak, amelyek tagjai nem csak kíváncsiak a létesítményre, hanem a működtetés és a versenyrendezés eddigi tapasztalataira is.

 

Félezres nemzetközi mezőny a 25. Magyar Kupa műúszó versenyen

November 9-11 között újabb rangos nemzetközi műúszó versenynek ad otthont a Duna Aréna, ezúttal a 25. alkalommal megrendezésre kerülő, ezért jubileuminak számító Magyar Kupának, amelyen hazai és külföldi sportolók is bizonyíthatnak.

„Sportágunk számára ünnepi eseménynek számít a Magyar Kupa, amelyet a félezres mezőnynek köszönhetően seregszemlének is nevezhetünk – nyilatkozta Iker Bernadett, a sportági szövetség elnökségének tagja a Duna Aréna Hírlevelének. – Tizenhét magyar klub versenyzői mellett ott lesznek az indulók között lengyel, cseh, belga, szlovák és osztrák egyesületek képviselői, és még a kazah válogatott néhány fiatal tagja is. Hét korcsoportban zajlanak majd a küzdelmek, így egy tető alatt mutathatják be a tudásukat a legkisebbek és a sportág legjobbjai közé tartozó felnőtt versenyzők. Ez azt jelenti, hogy a 8, 10, 12, 15 évesek és az azoknál fiatalabbak mellett a juniorok, a felnőttek, sőt, még a Masters versenyzők is ott lesznek a Duna Arénában, sok-sok szurkolóval, klubtárssal és hozzátartozóval együtt” – hangsúlyozta Iker Bernadett.

Mint ismeretes, a műúszás – másnéven a szinkronúszás – idén már több rangos eseményen mutathatta be a szépségét és a gyakorlatok nehézségi fokát a Duna Arénába látogatók mellett a tévénézőknek is, így áprilisban az országos bajnokságon, májusban a FINA Világkupa versenysorozat budapesti állomásán, legutóbb pedig a tokiói és a párizsi olimpiai reménységeket is felvonultató junior világbajnokságon.

A műugrás reménységeinek válogató versenye

Nem sokkal a műúszók után a műugrás reménységei versengenek a Duna Arénában. November 17-én és 18-án a 10-11, illetve a 12-13 éves korosztály képviselői adnak számot a tudásukról azon a válogató versenyen, amelynek legjobbjai ezt követően Bécsben, a négy nemzet hagyományos találkozóján mérhetik össze az erejüket. Amint arról Haász Katalin, a Magyar Műugró Szakszövetség szakmai bizottságának elnöke beszámolt, az osztrák fővárosban a hazaiak mellett magyar, cseh és horvát tehetségek sorakoznak fel.

A sportág idei különlegességének ígérkezik a december 8-9-i országos bajnokság, amelynek első ízben ad otthont a Duna Aréna.

 

 

Tajvani és dél-koreai látogatók a Duna Arénában

Az elmúlt napokban tajvani és dél-koreai vendégek látogattak el a Duna Arénába, amely továbbra is „célállomás” a tapasztalatokat gyűjtők, illetve az elkövetkezendő világversenyek megrendezésére készülők számára.

„A múlt héten Tajpej egyik legismertebb egyetemének delegációja vendégeskedett a létesítményben – tájékoztatta Szántó Éva, a Bp2017 ügyvezető igazgatója a Duna Aréna Hírlevelét. – A tajvani küldöttség a Magyar Testnevelési Egyetem meghívására érkezett a magyar fővárosba, hogy az együttműködés lehetőségeiről folytasson tárgyalásokat, és e közben kerítettek sort a Duna Aréna meglátogatására. A delegáció tagjai – miután a létesítményben körsétát tettek - elismeréssel nyilatkoztak a látottakról.”

Mint ismeretes, jövő júliusban a váltóbotot Budapesttől átvevő dél-koreai Kvangdzsu (Gwangju) rendezheti meg a FINA Vizes Világbajnokságot. A soros házigazda város tanácsának képviselői és a VB szervezői hétfőn tettek látogatást a Duna Arénában, és ott sok kérdést tettek fel Szántó Évának és munkatársainak. Nem csak a Duna Aréna működésére voltak kíváncsiak, hanem a tavaly lezajlott budapesti világverseny számos rendezési területén elvégzett munka részleteit kívánták megismerni.

Kvangdzsu a koreai félsziget délnyugati részén található, a mintegy másfél millió lakosú városról azt tartják, hogy a kultúra szerelmeseinek kincsesbányája. A sportszerető város 2015-ben az Universiadé házigazdája volt. A jövő évi FINA Világbajnokságot öt versenyszínhelyen és három edzőközpontban bonyolítják le.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook