2018. július 19. - Elília

NB1 tippelde 10. forduló

2017. szeptember 21. Szerző: Rózsa Misi
Az előző hét fordulójában sorra jöttek meglepőnek mondható eredmények. Voltak gólzáporos mérkőzések is szépen. A nézőszám viszont a már megszokott módon, igen alacsony volt. Pedig a meccsek színvonala nem is volt annyira borzalmas és nézhetetlen.

 

A Vasas-Videoton mérkőzés úgy indult, amire számítani lehetett. A Videoton dominálni tudott és nagyon hamar, már a 12. percben előnyhöz is jutott. De a bekapott gól után, teljesen váratlanul feltámadt és megtáltosodott a Vasas. A 22. percben egyenlíteni sikerült nekik és a 28. percben már az előnyt is megszerezték. A második félidőben elkeseredetten jött előre a fehérvári alakulat, de a Vasas nagyon jól szervezetten tudott védekezni a nagy nyomás ellenére is. Ráadásul a 82. percben tovább is sikerült növelniük az előnyöket, amivel kialakították a 3-1-es vendég sikert. A végén még ketten a kiállítás sorsára is jutottak a Vidiból. Nego és Lazovic. 
A Felcsút egy lassú iramú és kifejezetten unalmas mérkőzést játszott le a Mezőkövesd ellen. A több támadást vezető Felcsút a második félidőben érvényesíteni tudott egy helyzetet, amire a Mezőkövesdnek nem volt válasza. 1-0.
A Haladás otthon fogadta az Újpest csapatát. Az Újpest lépett fel támadóbb szellemben, de a Haladás most önmagához képest kifejezetten jól játszott és kifejezetten jó kis mérkőzés alakult ki a két csapat között. A hazaiak második félidőben megszerzett találata döntötte el végül a mérkőzést. 1-0
A Diósgyőr harcosan kezdte a mérkőzését a Paks ellen és 7 perc kellett nekik ahhoz, hogy előnyhöz jussanak. Viszont a Paks nem adta fel, veszélyes kontrák sorozatát vezette a hazaiak ellen és a 11. percben egyenlítettek, majd az első játékrész közepén meg is fordították a mérkőzést. Igaz a második félidő elején a hazaiaknak sikerült egyenlíteniük és nagyon küzdős jó meccs alakult ki a csapatok között. A 72. percben megint a Paksnál volt az előny. A Diósgyőr nem tudta érvényesíteni a helyzeteit és a hosszabbítás utolsó másodperceiben a Paks megint betalált nekik, ami után 2-4 lett az eredmény. 
A Balmazújváros otthon nagyon masszívan igyekezett védekezni a Debrecen ellen. A Loki fölénye látványos volt, amit az első félidő hosszabbításában gólra is tudott váltani. Ezután is a civis város csapata volt a jobb, de több gól már nem esett itt. 0-1
A forduló rangadóját a Honvéd játszotta a Ferencváros ellen és ahogy az várható is volt, nagyon harcos, nagyon jó játékot hozó, izgalmas mérkőzés alakult ki közöttük. A Ferencváros jutott előnyhöz az első félidőben, de ezt viszonylag gyorsan a már megszokott Lanzafame góllal egy büntetőt érvényesítve a Honvéd még egalizálni tudott. De a második félidő elején megint a Fradinál lett az előny, sőt a 68. percben már két gólos is lett az. Ezután nem sokkal a vendégek emberhátrányba is kerültek egy kiállítás miatt, de hiába próbált nyomni a Honvéd, nem sikerült még a szépítés se számukra. 1-3
A 10. fordulónak is vannak izgalmas párosításai. 
A Debrecen ezúttal otthon a Felcsútot fogja fogadni és a mostani formáját ha tartani tudja, akkor simán nyerheti is ezt a mérkőzést. 
A Ferencvárosnak hazai pályán kötelezőnek illene lennie a győzelemnek a Diósgyőr ellen. 
A Paks most ismét nagyon jó formában van, ezért hazai pályán esélyesebb a sikerre, mint a hozzá látogató Balmazújváros. 
A Vasas szintén remek formában fogadhatja a Haladás csapatát és ettől, meg a hazai pálya előnyétől esélyesebbnek is számít. 
Nagy csatát hozhat a Mezőkövesd-Újpest mérkőzés, ahol szinte bármi megtörténhet. 
A Videoton a Honvéd ellen fogja lejátszani a forduló rangadóját és ez is abszolút háromesélyes találkozó, de meglepetésre a Honvéd most megfoghatja talán a házigazdákat. 

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook