2018. október 20. - Vendel

NB1 tippelde 15. forduló

2017. november 3. Szerző: Rózsa Misi
Az előző hétvégére végig esőt és viharokat jósoltak. Nem csoda, hogy a megszokottnál is jóval kevesebben látogattak ki a lelátókra. Erre a hétvégére, kellemes, őszi időt ígérnek az időjósok, reméljük, többen ki is mennek a helyszíneken megtekinteni a következő forduló találkozóit.

 

Az Újpest otthonában a Videoton nagyon könnyedén kezdett. Szinte a középkezdésből megszerezték a vezetést, majd az 5. percben már ez az előny két gólosra erősödött. Igaz a 37. percben egy durva szabálytalanságot követően létszámban megfogyatkoztak a vendégek, ami ha lassan is de kezdte belendíteni az Újpest játékát. Az 50. percben szépíteni tudtak, a 73.-ban kiegyenlítettek. A 89. percben már kettős emberelőnyben játszhattak és a hosszabbítás utolsó másodpercében, még egy 11-est is összehoztak maguknak, amivel akár meg is fordíthatták volna a találkozót, de mivel Tischler kihagyta, így az eredmény nem változott. 2-2

A Mezőkövesd stabil védekezésre rendezkedett be a Fradi ellen, ami előre is vetítette, hogy minimális esélye lesz az élvezetes, jó játék kialakulásának. Nem is lett ebből az, szenvedés, erőlködés, hatalmas Ferencvárosi fölény. Igaz gól csak egy esett, az első félidő közepén, amikor Bőde betalált a hazaiak hálójába és ez alakította ki a felejthető mérkőzés végeredményét. 0-1.

Az első félidő nagyon kiegyenlített játékot hozott a Haladás-Diósgyőr találkozón. Sőt itt még a hazaiak voltak az aktívabbak, többször is találták el az ellenfél kapuját, igaz gólt nem értek el belőle. Viszont a második félidőre egy teljesen más szellemiségű Diósgyőr jött ki a pályára, átvették a kezdeményezést, bátran kezdtek el játszani és az 50. majd rögtön az 51. percben elért góljukkal, pillanatok alatt átfestették a meccs képét. A 69. percben megszerzett újabb találatukkal csak feltették az i-re a pontot. 0-3.

Szenzációs mérkőzést játszott A Debrecen a Paks ellen. A 10. percben a vendégek jutottak előnyhöz, de a 12.-ben már egyenlítettek is a hazaiak. Aztán az 55. percben fordítani is sikerült a Debrecennek, igaz ekkor még a 61. percben megszerzett góljával, egyenlíteni tudott a jól játszó Paks. Bódi a 74. percben viszont megint a hazaiak javára fordította meg az állást és ezután már több találat nem esett. nagyon hajtós, nagyon változatos, jó játékot hozó összecsapás volt ez. 3-2.

A Balmazújváros képes volt több meglepő eredmény elérésére és otthon a nagyobb csapatok közül is többeket meg tudott izzasztani. Ezúttal ez nem jött össze neki, a Honvéd végig nagyon magabiztosan és nagy fölény mellett játszott ellene. Az első félidőben megszerezték a vezetést, a másodikban rápakoltak még két gólt és ezzel nagyon magabiztosan sikerült győzniük. 0-3.

A Felcsút-Vasas összecsapás az egyik leglaposabb találkozója volt a hétvégének. Két nagyon erőtlenül lassan és sok hibával játszó csapat szenvedett a pályán végig 90 percet. Az egyetlen érdekesebb mozzanata a találkozónak az volt, amikor a Felcsút ismét kapott egy erősen vitatható 11-est a játékvezetőtől, de nem tudtak élni a tálcán kínált lehetőséggel, így maradt a 0-0-s végeredmény.

A következő forduló párosítása:

A remek formába lendülő Diósgyőr otthon fogja fogadni a Balmazújvárost és jó esélye van mindhárom pont megtartására.

Nagy derbi lesz a forduló rangadója, a Ferencváros-Debrecen találkozó, amin visszatérnek a Fradi ultrák a stadionba és valószínűleg ez győzelembe kergeti majd a csapatukat bele.

A Haladás-Paks találkozó, abszolút háromesélyes összecsapásnak mondható, itt bármi megtörténhet.

Nagy derbit hozhat a Vasas-Újpest találkozó, ahol a döntetlen a legvalószínűbb eredmény, de az Újpest itt akár idegenben jó lehet.

A Videotonnak a kötelező minimumnak kéne lennie, hazai pályán könnyedén legyőzni a hozzáérkező Mezőkövesdet.

A Honvédhoz látogat ezúttal a Felcsút és leginkább az várható, hogy a Honvéd a fővárosban tartja mindhárom pontot.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook