2019. január 16. - Gusztáv

NB1 tippelde 16. forduló

2017. november 16. Szerző: Rózsa Misi
Akkor a válogatott két barátságos mérkőzése miatt szüneteltetett OTP Bank Liga végre a hétvégén folytatódhat. Hogy ez a két mérkőzés nem érte meg a szünetet, az egy külön történet. De elevenítsük fel gyorsan, mi is történt a szünet előtti fordulóban.

 

Hogy a Videoton sokkal jobb csapat, mint a Mezőkövesd, az nem lehetett senki számára kétség, ahogy az sem, hogy ezt a mérkőzést hazai pályán meg fogják nyerni. Az meglepetés volt, hogy lazára vett játék mellett is ennyire simán és egyértelműen tudtak győzni. Az első gólt már a 7. percben megszerezték, majd még az első félidőben vágtak az ellenállást alig mutató Mezőkövesdnek még kettőt. A második félidőben még az addig is lassúnak mondható tempóból is visszavett a Videoton, de a Mezőkövesd helyzetig sem igen jutott el, viszont kaptak egy újabb gólt és ezzel alakult ki a 4-0-s végeredmény.

A Vasas mezőnyben nagy fölényben játszott az Újpest ellen, az alapvetően unalmas találkozón. De kevés helyzet volt, kevés kapura lövés. A második félidőben picit talán gyorsult a tempó, az Újpest átvette a kezdeményezést is, és a 69. percben előnyhöz is jutottak, amit a játék végéig tartani tudtak a későn ébredő hazaiakkal szemben. 0-1.

A Haladás-Paks mérkőzésen az első félidőben igazi érdemi történés nem volt. Úgy festett dög unalom melletti döntetlen lesz ennek a vége. De a második félidőre mindkét csapat edzője fel tudta paprikázni a csapatát, mert lényegesen nagyobb iramú játék indult be, sokkal több helyzettel és helyenként kifejezette kemény küzdelemmel. A Paks előbb a 82. majd a 86. percben is be tudott találni és ezzel tulajdonképpen el is döntötték a 3 pont sorsát. Igaz a hazaiak a hosszabbításban egy szépítő találatot még el tudtak érni, de ez a lényegen nem változtatott. 1-2.

A Ferencváros nagyon nagyot focizott otthon a Debrecen ellen. Jó és nagy iramú csata alakult ki a felek között, enyhez Ferencváros fölény mellett. De a Debrecen is veszélyes volt és kifejezetten közönségszórakoztató játékkal jött elő most ez a két csapat. A második félidőben jött a Fradi két perce. Előbb az 58. percben, majd 2 perc múlva ismét betaláltak ellenfelüknek. A Debrecen ezután támadásba ment át és volt sok helyzete, amiből egyet a 84. percben érvényesíteni tudott és ezzel alakították ki a jó mérkőzésen a 2-1-es végeredményt.

Nagy meglepetést hozott a Diósgyőr-Balmazújváros mérkőzés. Már az eleje úgy indult, hogy az esélytelenebbnek vélt Balmazújváros jutott előnyhöz. Igaz erre nem sokkal később még egyenlítő találatot találtak a hazaiak. Nagy küzdelem, sok hiba jellemezte mindkét oldalon a mérkőzést. A hosszabbításban emberhátrányba is kerültek a hazaiak és a jogos büntető érvényesítve a Balmazújváros betalált nekik, amivel felborították a papírt. 1-2.

Nagyon izgalmas, jó és változatos mérkőzést hozott a Honvéd-Felcsút találkozó. A Honvéd végig fölényben játszott, de a szerencsével erősen hadilábon álltak a fővárosiak. Ennek ellenére, megszerezték a vezetést az első félidőben. A második félidő nagyon felpörgött. A Felcsút az 52. percben egyenlíteni tudott, majd 3 perc múlva megfordították az eredményt a javukra. Igaz 3 perc múlva Lanzafame csodálatos góllal egyenlíteni tudott. De ekkor a 71-percben ismét a Felcsút talált be nekik. A Honvéd nem adta fel és a 87. percben ismét jött Lanzafame, aki egyenlíteni tudott ismét. Ráadásul a hosszabbítás utolsó másodpercében felrakta a Honvéd az i-re a pontot azzal, hogy ismét betalált és ezzel meg is nyerték az izgalmas jó kis mérkőzést. 4-3.

Nagy meccsek várhatóak a következő forduló során is.

 

A Balmazújváros egy háromesélyes mérkőzésen fogadja a Haladás csapatát. Leginkább iksz van ebben a találkozóban benne, de bármelyik csapat megszerezheti akár a győzelmet is, az aktuális forma fog dönteni.

A Mezőkövesd a hullámzóan teljesítő Vasast fogja most fogadni. Normális esetben a fővárosiak az esélyesebbek, de kiszámíthatatlan, hogy melyik játékukkal rukkolnak elő és ez bizonytalanná tesz mindent.

A Paks képes ugyan meglepetésekre, akár pontot is menthetne otthon, de a Ferencváros egyértelműen esélyesebb ellene a sikerre.

A Felcsút a rossz formában lévő Diósgyőrt fogadja és ezért esélyesebb is ezen a találkozón hazai pályán.

A forduló rangadója az Újpest-Honvéd találkozó lesz, mi úgy gondoljuk, hogy a vendégek jobbak most és esélyesebbek kicsivel.

A Debrecen otthon akár lassíthatja is a Videotont, de a vendégek esélyesebbnek látszanak. De itt simán lehet meglepetés, sok jel utal erre.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook