2019. január 18. - Piroska

NB1 tippelde 17. forduló

2017. november 25. Szerző: Rózsa Misi
Az előző fordulóban voltak igen gól gazdag találkozók. Voltak érdekes és laposabb mérkőzések, történtek meglepőnek mondható eredmények, más helyen meg jött, amit a papír ígért előre.

 

Az Újpest nagyon nagy meccset játszott a Honvéd ellen a forduló rangadójában. A két csapat között, nyíltsisakos, abszolút kiegyenlített összecsapás volt szinte végig. Hol kicsit ez került fölénybe, hol a másik. Az első félidőben az Újpest már előnyhöz tudott jutni. A második félidő 61. percében az előnyt növelni is tudták és bár számtalan helyzet adódott a Honvéd előtt is, csak a 81. percben sikerült szépíteniük, de az eredményt már nem tudták megváltoztatni. 2-1.

Lehet úgy is nyerni lám, hogy a csapat gyengébbnek látszik a pályán, mint ellenfele. A Felcsúttal ez történt. A Diósgyőr többet támadott, több helyzete is volt, veszélyesebb is volt végig, mégis a 63. percben elért szerencsés góljával a Felcsút előnyhöz jutott és ezt az előnyt, a helyzeteit rendre elpuskázó Diósgyőr előtt tartani is tudta a játék végéig. 1-0

A Paks önmagához képest is ezúttal otthon a Fradi ellen nagyon gyenge produkcióval rukkolt elő. A Fradi már az 5. percben előnyhöz jutott és végig ők dominálták a találkozót, még úgyis, hogy látványosan csak félgőzzel játszottak itt, mert látták, érezhették, hogy ide ez is bőven elég lesz. A hosszabbításban azért megint betaláltak és így alakult ki közöttük a 0-2-es végeredmény.

Óriási, gólzáporos mérkőzést játszott a Mezőkövesd és a Vasas egymás ellen. Ráadásul nagyon jó irama is volt ennek a találkozónak, változatos volt a játék és kifejezetten közönségszórakoztató összecsapás lett belőle. A hazaiak szereztek előnyt a 13. percben de a Vasas a 28.-ban egyenlíteni tudott. A második félidő elején a hazaiak ismét megszerezték a vezetést, de a Vasas 4 perccel később már megint egyenlíteni tudott. Igaz a vasas egyenlítő találatára egy percen belül, újabb hazai gól lett a válasz. De két perc kellett csak ahhoz, hogy ezután megint egyenlítsen a Vasas. Tehát a két csapat, 7 perc leforgása alatt szerzett négy gólt, egyenlő arányban elosztva azokat maguk között. Ebből lett az igazságos 3-3-as végeredmény.

A Balmazújvárosnak rosszul indult a lassú iramú találkozó a Haladás ellen, mert az első félidő elején már hátrányba kerültek. A második félidőben gyorsult kicsit a játék és a nagyon sokat támadó hazai csapat előbb egyenlíteni tudott, majd meg is fordították meglepetésre a találkozót. 2-1.

Rémálom kezdet a Debrecen számára otthon a Videoton ellen. A Vidi előbb a 11. majd a 22. percben is betalált nekik és nagyon úgy festett át fognak gázolni a Lokin. De ekkor még az első félidő közepén Könyves találatával szépíteni tudtak a debreceniek. A második játékrészben kiegyenlítettebb lett a játék, de ahogy fáradt a Debrecen úgy lett egyre erősebb a Videoton. Jöttek a vendégek góljai futószalagon. Az 59. percben az első, aztán 65.-ben és a 82.-ben is. A Debrecen csak a hosszabbításban tudott kicsit szépíteni, az egy is kiütéses vereségén. 2-5.

A következő forduló is tartogat természetesen csemegéket ínyenceknek.

Az egyre jobban NB1-hez szokó Balmazújváros a Felcsút csapatát fogja fogadni. A döntetlen a legvalószínűbb eredmény közöttük, de ma már a hazai siker se lenne bombameglepetés.

Hatalmas küzdelem várható a Diósgyőr-Újpest derbitől is, ahol a hullámzó teljesítményre képes csapatok háromesélyes mérkőzést vívnak majd egymással. Lehet ezért nem is döntik el ki nyer?

A Honvédnak illene begyűjtenie mindhárom pontot a Mezőkövesd ellen. Nyilván ezt meg is fogja tenni. Bár nem lesz könnyű dolga.

A Vasas is háromesélyes találkozón lép otthon pályára a kiszámíthatatlan Debrecen ellen.

A Videoton jó eséllyel otthon le fogja győzni a hozzá látogató Paksot.

A Haladás első tétmérkőzését játszhatja majd le új stadionjában a Ferencváros ellen, de meglepő lenne, ha ebben örömét lelné majd.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook