2018. december 10. - Judit

NB1 tippelde 19. forduló

2017. december 9. Szerző: Rózsa Misi
Vacogosabbra fordult a hétvégén az idő és az időjárás nem kényeztette el a mérkőzésre kilátogató szurkolókat és csapatokat sem, sok helyen volt rosszabb minőségű már a játéktér, de zavartalanul végig ment a forduló.

 

Nagy meglepetés azonnal az Újpest-Balmazújváros mérkőzésen. Az Újpest kényelmesebben kezdett, a Balmazújváros komolyan vette a játékot és az Újpest lazulását kihasználva, előnyhöz jutott az első félidő 40. percében. Hogy még nagyobb legyen a meglepetés a második félidő 47. percében növelni is tudta az előnyét. Ez felébresztette az Újpestet, amelyik nagyobb sebességre kapcsolt, és előbb a 67. percben szépítettek, majd a 79. –ben egyenlítettek, de a fordításra már nem volt erejük, így alakult ki közöttük a 2-2-es végeredmény.

A Felcsút számára remekül indult a találkozó a Haladás ellen, hiszen már a 3. percben előnyben voltak. De a Haladás nem dőlt a kardjába, jött előre és az első félidőben már, igaz büntetőből, de egyenlíteni tudtak. Egyre jobban a Haladás vette át a mérkőzés dominanciáját és a második félidő elején már meg is fordították az eredményt, majd a 93. percben a kegyelemdöfést is bevitték a Felcsútnak. 1-3.

Kiegyenlített, de rendkívül lapos és unalmas játékot hozott az első félidő a Paks-Vasas találkozón. A második félidőre érezhetően a hazaiak jobban felpaprikázva jöttek ki és élénkítettek kicsit a játék tempóján. Az 56. és a 62. percben két gyors góllal jutott előnyhöz a Paks. Erre a 72. percben még a fővárosiak tudtak szépítő találattal válaszolni, de egy perccel azután, megint a Paks talált be, ráadásul a játék hosszabbításában egy Vasas játékos a kiállítás sorsára is jutott. 3-1.

Az első félidő lényegesen unalmasabb és gyengébb volt a Mezőkövesd-Diósgyőr találkozón, mint a második. De ettől függetlenül a második félidő is lapos, rossz játékot hozó szenvedés volt, minősíthetetlen gyenge játékkal, és még gól sem esett. 0-0.

A Debrecen nagyon nagyot focizott a Honvéd ellen. Az első félidő közepén szerezték meg az előnyt a piros-feketék ellen. A második félidőre sokkal jobb lett a Honvéd, de hiába volt jobb, ha nem tudta azt gólra váltani, így a Loki, 1-0-s győzelme lett a vége most párharcuknak.

A forduló rangadóját a Ferencváros-Videoton összecsapás adta. Mindkét csapat keményen küzdött, kifejezetten magas színvonalú mérkőzést játszottak egymás ellen, nagyon gyors tempót diktálva végig. A Fradi már az első félidőben két gólos előnnyel mehetett pihenőre. A második félidőben a Videoton szépített, de aztán a 84. percben az újabb ferencvárosi gól, eldöntött mindent. 3-1.

Az év utolsó fordulója következik, ezt követően elmennek a csapatok téli pihenőre.

A Balmazújváros jó esélyt képvisel arra, hogy otthon sikeres lehessen a nem túl acélos Mezőkövesd ellen.

A Diósgyőr a nagyon jó formába lendült Debrecent fogadja és már az iksz is szép lenne számukra ezen a találkozón.

A Honvéd otthon nyilván le fogja győzni a Paks csapatát, de az iksz is benne van ebben a furcsa párharcban.

A Felcsút az Újpestet fogadja, és leginkább arra van esélye, hogy újabb vereséget könyveljen majd el.

A Haladás képes lehet otthon bravúrra a Fradi után a Videoton ellen is? Nincs sok esélye erre, de ki tudja!

A gyengélkedő Vasast a Fradi jó eséllyel idegenben is képes lesz elintézni.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook