2019. január 16. - Gusztáv

NB I tippelde 27. forduló

2018. április 21. Szerző: Rózsa Misi
Az előző fordulója az OTP Bank Liga küzdelmeinek a meglepetések fordulójának is nevezhető, hiszen nagyon sok mérkőzésen borult kiadósan a papírforma. Volt sok gólos találkozó, volt gólnélküli, volt nagy küzdelmet hozó és volt rendkívül unalmas is.

 

Az Újpest ezúttal a Vasast fogadta otthon. Érdekes volt, hogy az első félidőben a Vasas jobban játszott ellenfelénél, több helyzete is volt és úgy festett meglepetést okozhat a Megyeri úton. Igaz a 25. percben az Újpest szerezte meg a vezetést, de a 33. percben a Vasas egyenlíteni tudott és nem sok kellett ahhoz, hogy meg is fordítsa az eredményt.

A második félidőre viszont teljesen megváltozott a játék képe. Az Újpest lényegesen nagyobb sebességre kapcsolt és átvette egyértelműen a játék irányítását, fokozatosan növelte fölényét ellenfelével szemben. Jött egy gyors adok-kapok. Az 52. percben az Újpest megint megszerezte a vezetést, az 54. percben a Vasas egyenlített, az 56.-ban újra az Újpestnél volt az előny. Rengeteg támadást vezetett az Újpest, és kifejezetten jól, közönség szórakoztatóan játszott. A végeredményt az újabb újpesti gól alakította ki, ami büntetőből született. 4-2.

A Felcsút ebben a fordulóban a mostanában nagyon gyengén teljesítő Honvédot fogadta. Most se ment igazán a játék a Honvédnak, ennek ellenére végig ők irányították a játékot, többet is birtokolták a labdát, közelebb álltak a győzelemhez. De a Felcsút az első félidőben előnyhöz jutott és ezt az előnyt görcsösen igyekezett őrizni. Mindezt a 86. percig sikeresen is tették, de ekkor a Honvédnak végre összejött az egyenlítő találat. Az eredményt viszont megfordítani már nem tudták. 1-1.

A Paks már a 10. percben hátrányba került hazai pályán a Haladás ellen, a bánatukat csak növelte az, hogy ez egy öngól következménye volt. Az első félidő alapvetően enyhe hazai fölény mellett bekövetkezett, végtelen unalmat jelentett. A második félidőre megélénkült szerencsére a játék, kezdtek jönni a helyzetek is sorra, hol itt, hol meg ott. A 70. percben a vendégek tovább tudták növelni az előnyüket, igaz egy perccel később a Paks szépíteni tudott és a játékában benne volt az egyenlítés lehetősége is, de az benne is maradt. 1-2.

Borzalmas gyenge színvonalú összecsapást hozott a Mezőkövesd-Videoton találkozó. A hazaiak 11 emberrel beálltak védekezni, a Videoton meg képtelen volt bármit is kezdeni ezzel szemben, így 90 perc nyögés és erőlködés lett a vége, érdemi játék nélkül a találkozójuknak. A Mezőkövesd persze örülhet annak, hogy pontot mentett az esélyesebb Videoton ellen, de akik végig nézték ezt a mérkőzést, azok nagyon megbüntették ezzel magukat. 0-0.

A Balmazújváros-Diósgyőr mérkőzés első félideje nagyon hasonlóan gyenge színvonalú mérkőzést hozott, mint a Mezőkövesd-Videoton találkozó. A hazai csapat még kapura sem lőtt a 45 perc során. Szerencsére itt a második félidőre felébredtek a csapatok és jónak, izgalmasnak mondható játékkal ajándékozták meg szurkolóikat. A 46. percben a vendégek kerültek előnybe és sokáig úgy festett, hogy ezt az előnyt képesek is lesznek a végéig megtartani. De két percen belül két büntetőt kapott a hazai csapat a 88. és a 90. percben, mindkettőt értékesíteni tudták, így a végén ők örülhettek a sikernek. 2-1.

A Debrecen otthonában az első félidőben elképesztően nagy fölényben játszott a Ferencváros. Ellenfelüket hosszú időre a kapuja elé tudták szorítani és sorra dolgozták ki a veszélyes helyzeteket, látványos, jó játék mellett. Ehhez az is kellett, hogy már a 8. percben náluk volt az előny. Itt az első félidőben rengeteg gólt szerezhetett volna a Fradi, de nem jött össze ennél az egynél több találat. Ráadásul a félidő közepén, szinte a semmiből, Könyves góljával a Debrecen egyenlíteni is tudott.

A második félidő kiegyenlítettebb játékot hozott, izgalmas küzdelmet, nagy iramot. Igaz gól már nem született, de akik kilátogattak a meccsre, azok biztos nem bánták meg, hogy ezt választották programjuknak. 1-1.

A 27. fordulóban is akadnak érdekes párosítások.

A Diósgyőr otthon fogja fogadni a Felcsút csapatát. A hazaiak az esélyesebbek, de a Felcsútnak lehet szerencséje és elhozhat pontot Diósgyőrből.

A Ferencváros a Paks ellen léphet otthon pályára és nem kérdés, hogy egyértelműen ő az esélyese az összecsapásuknak.

Ahogy a Haladás is jó esélyt képvisel otthon a Balmazújváros ellen begyűjteni a három pontot.

A forduló rangadója lesz a Honvéd-Újpest találkozó. Nagyon nehéz tippelni a nagy derbi végeredményére, ezért az ikszből indulunk ki, de itt bármi megtörténhet.

A Vasas otthon esélyesebb ugyan a Mezőkövesdnél, de nem mehet ellenük biztosra.

Nehéz megtippelni a Videoton-Debrecen mérkőzés eredményét is, de a hazai pálya előnye a Videoton mellett szólhat inkább kicsit.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook