2019. február 17. - Donát

NB I tippelde 29. forduló

2018. május 3. Szerző: Rózsa Misi
Érdekes eredmények születtek az OTP Bank Liga 28. fordulójában is. Jó hírnek számít, hogy nem volt olyan mérkőzés, ahol ne esett volna legalább egy gól. Voltak kifejezetten jó mérkőzések is, voltak laposabbak és született hatalmasnak mondható meglepetés is.

 

Az Újpest hazai pályán végig jelentős fölényben tudott játszani a Diósgyőr ellen. Az első félidő 18. percében szerezte meg az előnyt. Az első félidőben néha még vezetett ellenük kontrából támadásokat a vendégcsapat, de a második félidőre már elfogyott erre az ereje és minden energiáját arra koncentrálta, hogy ne szaladjon bele egy lényegesen nagyobb vereségbe. Ezt sikerült ugyan elérnie, de a három pont az Újpesthez került. 1-0.

Ebben a fordulóban a Felcsút otthon fogadta a Balmazújváros együttesét. Meglepetésre az előnyt a vendégek szerezték meg a 17. percben. Igaz négy perccel később egy büntetőből a Felcsút egyenlíteni tudott. A második félidőben sok helyzet alakult ki a kapuk előtt, de sokáig gól nem született. Amikor már sokan elkönyvelték a pontosztozkodást, akkor jött a Felcsút a 80. percben és megfordította az eredményt, majd a hosszabbítás 5. percében még tovább is tudta növelni azt. 3-1.

Az első félidőben a Videoton uralta tulajdonképpen a játékot a Paks vendégeként és sokáig az volt a kérdés, hogy mikor sikerül majd először betalálnia a védekező ellenfél kapujába. Ez az első félidőben nem jött össze nekik. Aztán a második félidőre nagyot fordult a játék képe, mert a Paks átment támadóba, meglepetésre egyre nagyobb fölényben tudott focizni a sokkal erősebb ellenfél ellen. A 67. percben ez a fölény góllá is érett, és a Videoton nem tudott egyenlíteni se, így a forduló meglepetését szolgáltatva a Paks 1-0-ra nyerni tudott.

A Mezőkövesd kiegyenlített első félidőt tudott lejátszani otthon a Honvéd ellen. Igaz a Honvéd szerezte meg az előnyt, de 9 perccel később a hazaiak egyenlíteni tudtak. De négy perccel később jött Lanzafame és a találatával, már megint a Honvédnál volt az előny. A második félidőre sokat javult ugyan a Mezőkövesd játéka, de a kapu előtt a Honvéd volt itt is veszélyesebb. Az eredmény már nem változott. 1-2.

Jó kis mérkőzést hozott a Debrecen-Vasas találkozó is. Meglepetésre a vendégek az első félidő közepére Egerszegi duplájával a Vasasnál volt már az előny. Pedig a mezőnyben teljesen kiegyenlített játékot lehetett látni a két csapattól, viszonylag kevés helyzettel. A második félidőre nagyobb lelkesedéssel lépett pályára a Loki és jött is előre határozottan a sikerért, sok helyzetet alakított ki ennek ellenére az 51. percben megint a vendégek örülhettek újabb góljuknak. A 76. percben aztán a Vasas emberhátrányba került és nem sok kellett ahhoz, hogy ez elvegye tőlük a sikert. A Debrecen ezután előbb a 81. és utána rögtön a 83. percben betalált és nagyon közel voltak az egyenlítéshez is. De az aztán nem jött össze számukra. 2-3.

Hatalmas meglepetésre a Ferencvároshoz ellátogató Haladás szerzett előnyt a 7. percben Williams találatával. A bekapott találat feltüzelte kicsit a Ferencvárost és a 31. percben össze is jött nekik az egyenlítés. A második félidőben nagyon magas sebességfokozatra kapcsolt az FTC és uralta a játékot. Rengeteget lőtt kapura, szinte folyamatosan nála volt a labda és ez a fölény a 68. percben azzá teljesedett ki, hogy meg is tudták fordítani a találkozót. A Haladás annak is örülhetett, hogy ilyen kis arányú vereséggel megúszhatta. 2-1.

A 29. fordulót  fogják lejátszani  legközelebb egymás ellen a csapatok.

A Balmazújváros otthon játszhat az egyre jobb formába kerülő Újpest ellen és ha ikszre tudják menteni a találkozót, már örülhetnek majd a végén.

A Diósgyőr otthon nem esélytelen a Mezőkövesd ellen,d e hullámzó teljesítménye miatt nem mehetünk biztosra vele kapcsolatban.

A Haladás otthon most nagyon jó, így a Felcsút ellen is őket tekinthetjük leginkább a találkozó favoritjának.

A Honvéd a Debrecent fogja fogadni. Nehéz tippelni párharcuk eredményére, de talán hajszálnyival a hazai csapat tekinthető esélyesebbnek.

A Vasas otthon illene nyerjen a Paks ellen, de a Paksban mindig benne van a meglepetés lehetősége.

A forduló rangadóját a Ferencváros-Videoton találkozó fogja jelenteni. Legvalószínűbb eredmény talán az iksz, de a Fradi otthon bárkire jelentős veszélyt jelent.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook