2018. június 21. - Alajos, Leila

NB1 tippelde 3.

2017. július 28. Szerző: Rózsa Misi
Vártuk már nagyon, hogy kezdődjön. Egészen pontosan az ország egyik fele már nagyon várta, a másik fele, meg ezért a várakozásért teljesen hülyének nézte ezt az egyik felet. Na, jó, persze azt el kell ismerni, hogy ahhoz, hogy valaki izgatottan várja, hogy elkezdődjön az OTP liga, vagy érdeklődve követi a mérkőzéseit fordulóról-fordulóra, ahhoz azért tényleg kell egy kis perverzitás.

 

Az első forduló bőven hozott nagy meglepetéseket, így különösen érdeklődve várhattuk, hogy mit hoz a következő forduló. Hát meglepetésekben itt se volt hiány.

A tavalyi bajnok Honvéd, otthon fogadhatta a tavaly éppen csak a kieséstől megmenekült Diósgyőr gárdáját. Meglepetésre Vela büntetőből elért találatával az első félidő végén a vendégek szereztek előnyt.  Igaz ezt már úgy tehették, hogy a második sárgalapja miatt kiállított Nagy kiállításával emberelőnyben voltak.

A második félidőre nagyobb sebességre kapcsolt a Honvéd és előbb egyenlíteni tudott, majd nem sokkal később az eredményt is megfordította. Amikor mindenki már elkönyvelte a fővárosi sikert, akkor a 96. percben Vela megint villant egyet és az utolsó másodpercben egyenlíteni tudott ezzel a Diósgyőr. 2-2.

Unalmas első félidőt mutatott be a Mezőkövesd és a Paks. Helyzetek ugyan adódtak a kapuk előtt, de lassú és mezőnyre koncentrált játék volt a jellemző. A második félidőre már felélénkült a játék. A Paks megszerezte az előnyt. Majd 2 perc múlva, már két gólosra is növelte azt. A Mezőkövesd nem adta fel, jöttek előre. Össze is jött nekik a szépítés, majd még emberelőnybe is kerültek. Két perccel később meg is lett számukra az egyenlítés, majd a 77. percben egy jogos büntetőből sikerült megfordítaniuk a mérkőzést. A második félidő okán igazán remek kis meccs alakult ki itt, 3-2-es hazai győzelemmel.

Tovább tart a Debrecen szenvedése. Idegenben a Haladás ellen kellett pályára lépniük és már a 3. percben hátrányban voltak. Ezután birkózós mérkőzés alakult ki a két csapat között, de több gól nem esett, így a Loki vesszőfutása itt 1-0-s vereséggel folytatódott.

Az újonc Balmazújváros otthon fogadta a Vasas csapatát. Már az 5. percben hátrányba kerültek, de nem adták fel, sokat támadva próbáltak egyenlíteni. A Vasasnak is sok veszélyes helyzete volt, de ők sem tudtak újabb találatot szerezni, így egy közepes színvonalú mérkőzésen született meg közöttük a 0-1-es végeredmény.

Sokan gondolhatták, hogy hatalmas meglepetés lesz itt, mert a Felcsút, már a 2. percben előnyhöz jutott saját –ideiglenesen közös – pályájukon a Videotonnal szemben. De aztán nem sokkal később a Vidi egyenlíteni tudott, majd pár perc múlva egy újabb találatnak köszönhetően fordítani is sikerült, még az első félidőben. A második félidőre már állandósultnak volt mondható a Vidi fölénye, és amikor egy büntetővel a második félidő közepén már két gólos volt az előnyük, gyakorlatilag eldőlt minden. Az 1-3-asVideoton győzelem nem nevezhető meglepetésnek a legkisebb mértékben sem.

A forduló legjobban várt összecsapása természetesen az Újpest-Ferencváros örökrangadó volt. Nagy iramú, jó mérkőzés volt ez, ahol az Újpest remekül játszott, a Fradi pedig hatalmasat küzdött. Az Újpest szerezte meg az előnyt, de a Ferencváros nem sokkal később egyenlíteni tudott. Nagyon kemény játék folyt a mezőnyben. A második félidő 63. percében ismét az Újpest szerezte meg az előnyt, de a Ferencváros a 90. percben ismét egyenlíteni tudott, így alakult ki a 2-2-es végeredményük.

Mit várhatunk a következő fordulótól? Hát izgalmakban, itt sem lehet hiány az étlap alapján.

A Haladás a Diósgyőrt fogadja és ez az a mérkőzés, ahol leginkább az iksz látszik reálisnak, de bármi megtörténhet.

A Paks a gyengélkedő Debrecent fogadja otthon és most esélyesebbnek látszik a sikerre, mint ellenfele.

A Honvédhoz a Balmazújváros fog ellátogatni és hatalmas meglepetés lenne, ha nem a fővárosiak szereznék meg a győzelmet.

A Ferencváros otthon fogadja a Mezőkövesd csapatát és szinte teljesen kizárható, hogy azokkal szemben ne tartsa otthon a három pontot.

A Vasas egy háromesélyes találkozón fogadja otthon a Felcsútot. Itt is az iksz lehet a legvalószínűbb, de bízzunk abban, hogy a Vasas összeszokottabb, jobb csapat, ami előnyt adhat számukra.

A Videoton-Újpest találkozó is erősen iksz szagúnak látszik és az aktuális forma dönti majd el a mérkőzés sorsát.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook