2018. június 21. - Alajos, Leila

NB1 tippelde 4. forduló

2017. augusztus 2. Szerző: Rózsa Misi
Jó dolog elmondani magyar bajnoki labdarúgó mérkőzésekről, amire ritkán akad lehetőségünk, hogy a forduló több mérkőzése jó iramú, közönségszórakoztató, igazi jó mérkőzés volt. És ez most az NB1 előző fordulójára tényleg elmondható, egy-két kivételtől eltekintve.

 

Hogy a Ferencváros otthon legyőzi a masszívan védekező Mezőkövesd csapatát, az aligha lephetett meg bárkit is. Hogy ennyire könnyedén és ilyen látványos arányban és ennyire egyoldalú mérkőzésen, az azért már kisebb meglepetésnek is mondható. 29 perc kellett az első félidőben ahhoz, hogy már három gólos legyen a Fradi előnye. A 9. percben indult be a gólgyártás, aztán a 26.-ban folytatódott, majd a 29.-ben büntetőből született az újabb találat. De a Fradi a második félidőben sem állt le, az 59. percben újabb gólt szerzett, a 90.-ben pedig az utolsóval már tényleg kivégezte azt a Mezőkövesdet, akinek gyakorlatilag helyzete sem volt. 5-0.

A Vasasnak se igen kellett megizzadnia azért, hogy könnyedén legyőzze a Felcsút csapatát. Igazán nagy játékot nem mutattak be a fővárosiak, de végig domináltak, jól védekeztek, hatékonyan támadtak, mindkét félidőben rúgtak egy gólt és a közepes teljesítmény is elég volt számukra a magabiztos győzelemhez. 2-0.

Hatalmas meccset játszott egymás ellen a Videoton és az Újpest. Kicsit az egész az előző fordulóban lejátszott Újpest-Fradira hasonlított. Az Újpest jutott előnyhöz egy nagyon szép találat révén. Egyik csapat sem tudott a másik fölé nőni, abszolút egyenlő erők küzdelmét hozta a találkozó, ami leginkább a játékot a középpályára koncentrálta. A második félidő közepén az Újpest újabb találatot ért el és nagyon úgy festett, megnyerheti a mérkőzést. De a Videoton a 86. percben szépíteni tudott, majd a 88. percben egyenlített és nem sokkal a vége előtt akár még a fordítás lehetősége is meg lehetett volna számukra. 2-2.

Hatalmas meglepetés érett a Honvéd pályán, hiszen a piros-feketékhez látogató újonc Balmazújváros szerezte meg már a 3. percben az előnyt, aztán olyan stabilan védekezett, hogy a Honvéd nem igen tudott mit kezdeni velük az első félidőben. De aztán a magasabb fokozatba váltó Honvéd előbb Eppel találatával egyenlíteni tudott, majd jött szokás szerint Lanzafame, aki hatalmas góljával az előnyt is kicsikarta. Csakhogy nem sokkal később a Balmazújváros egyenlíteni tudott, igaz nagy bajba kerültek, mert az utolsó 20 percet a tavalyi bajnok ellen emberhátrányban kellett végig játszaniuk. De megoldották, így a forduló egyik legnagyobb meglepetését szolgáltatva, pontot raboltak Budapestről. 2-2.

Nagyon lapos és kifejezetten unalmas első félidőt hozott a Haladás – Diósgyőr találkozó, ahol meglepetésre a Diósgyőr volt aktívabb. Az a Diósgyőr, amelyik 19 éve nem tudj legyőzni régi mumusát a Haladást. A második félidő kicsit felélénkült, de ez is első sorban a Diósgyőrnek volt köszönhető. És el is indult a vendégek részéről a gólgyártás. Előbb a 60. percben találtak be, aztán a 75. percben, majd egy végső találat esett a88. percre is. Ezúttal Király sem állt a helyzet magaslatán és néha az embernek olyan érzése volt, mintha a Haladás ott se lenne a pályán. 0-3

A Paks – Debrecen találkozó is azt hozta, amit vártunk tőle. Ugyan az első félidő legvégén megszerezte a Debrecen az előnyt, de a Paks gárdája a 68. percben egyenlíteni tudott. A két csapat lelkesen birkózott egymással, de mindkét csapat nagyon sok hibával játszott ezúttal és lég ciki, hogy ott tartunk, hogy a végén egy Loki örülhetett annak, hogy egy Paks ellen egy pontot el tudott hozni. 1-1.

A következő forduló is tartogat érdekes, nehezen megtippelhető meccseket.

Az újonc Balmazújváros ezúttal a kifejezetten jó formában játszó Diósgyőrt fogadja majd. Benne van bőven az iksz lehetősége ebben a találkozóban, de a vendéggyőzelem se lenne csoda.

A Paks a Haladást fogadja és illene is otthon nyernie ellene, de itt is teljesen reális eredmény lehet akár az iksz is.

A Felcsút és a Honvéd találkozóján nagy játékvezetői segítséget kaphat a Felcsút, de ennek ellenére is a Honvéd az esélyesebb a sikerre.

A Debrecen-Ferencváros találkozón nem lehet kérdéses, hogy a Fradi lényegesen esélyesebb a győzelemre.

Ahogy az se igen kérdés, hogy a Mezőkövesd-Videoton találkozón is a vendégek győzelme a reálisabban várható eredmény.

Az Újpest most a Vasas ellen fog játszani és nagyon érik már az újpesti siker, de a Vasasban meg van a lehetőség arra, hogy legalább egy pontot elhozzon tőlük.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook