2018. június 25. - Vilmos

NB1 tippelde 5. forduló

2017. augusztus 10. Szerző: Rózsa Misi
Sokan vitatkoztak arról, hogy amikor hőségriadó van és döglesztő meleg, mennyire tisztességes dolog labdarúgó mérkőzést rendezni. De az MLSZ úgy döntött, hogy nem halasztanak mérkőzéseket, minden meccset az NB1-ben és az NB2-ben is le kell játszani.

 

Akár kora délután is…. Főleg a bíró halála után lett ennek a kérdésnek különösebb jelentősége, amiről lapunk beszámolt pár napja.

Szerencsére a pályákon tragédia nem történt, ha nem nevezzük a néhány nagyon meglepő eredményt annak.

A forduló legnagyobb meglepetését talán már maga a nyitómeccs, a Balmazújváros – Diósgyőr találkozó szolgáltatta. A Diósgyőr eddig remekül teljesített ebben a szezonban és ezzel vezette is a tabellát, a Balmazújváros meg ugye egy újonc, akit a legtöbben már most az egyik biztos kiesőnek könyvelnek el. A Diósgyőr álmosan kezdett, a Balmazújváros is óvatosan, kontrákra építette fel a játékát. Érdekes volt, hogy már az elején a hazaiaknak volt több helyzete, így nem is volt meglepetés, hogy az első félidő vége felé a vezetést is meg tudták szerezni. A második félidőre felélénkült ugyan kicsit a Diósgyőr, de meglepő módon a Balmazújváros dominálta a találkozót ekkor is. A 61- percben már két gólosra növelték az előnyüket, aztán a 86. percben, már hárommal mentek és ezzel el is dőlt minden. Hab volt a tortán, hogy a hosszabbításban újabb gólt szereztek és ezzel kiütésessé tették a győzelmüket. És még ezután is volt lehetőségük gólt szerezni, de az már nem jött össze. 4-0.

A Paks-Haladás találkozó kiegyenlített, de rendkívül unalmas első félidőt produkált. Néhány helyzetecske, de semmi nagyon különleges. A második félidő kicsit élénkebb volt, de ez is csak az elsőhöz képest. A Paks többet jött előre, jobban akarta a győzelmet, Az 57. percben meg is szerezték az előnyt, majd hiába védett bravúrosan sokszor Király, hamarosan újabb paksi gólnak örülhetett a hazai publikum, a Paks tulajdonképpen megérdemelten nyert 2-0 arányban.

A Felcsúthoz ezen a hétvégén a Honvéd látogatott el. A Felcsút az elején még nagyon megpróbált nyomni, de a Honvéd tartotta őket és lassan egyre inkább a fővárosiak vették át az irányítást, akkor is ha  a hazai csapat nem kis játékvezetői segítséget is kapott végig. Az első félidő végén egy furcsa , de nagyon szépen elvégzett szabadrúgásból Lanzafame előnyhöz juttatta a Honvédot. A második félidőben szó szerint lefocizta a Honvéd a pályáról a Felcsútot, akik előtt olykor ugyan akadtak helyzetek, de mindet elpuskázták, a Honvéd viszont Eppel révén tovább növelte az előnyét, ez állította be a 2-0-s Honvéd sikert.

Kínszenvedéssel ért fel végig nézni a Debrecen- Ferencváros mérkőzést. A Loki most önmagához képest jobban játszott , dominálta is a lassú, unalmas játékot, a Fradi meg küszködött, de 90 perc alatt egyik csapat sem talált be a másik hálójába és egy rendkívül alacsony színvonalú mérkőzésen született meg a 0-0-s végeredmény közöttük.

Az Újpest kiegyenlített, de jó iramúnak mondható, tulajdonképpen izgalmas és jó mérkőzést játszott a Vasas ellen otthon. Az első félidőben meg volt már a hazai előny és ezt végig tartani is tudták. 1-0.

A Mezőkövesdet a hazai pálya sem segíthette az egyértelműen jobb Videoton ellen. A Vidi minden játékrészében jobb volt ellenfelénél. Már az első félidőben meg is volt az előny számukra, amit a második végén tovább tudtak növelni egy olyan találkozón, ahol végig egyértelmű volt, hogy ki fog nyerni. 0-2.

A következő forduló párosítása között is találni csemegéket.

A Diósgyőr otthon fogja fogadni a kiesőhelyen álló Felcsút csapatát, és jó esélye van arra, hogy otthon tartja ellenük mindhárom pontot, vagy minimum egyet.

A Paks ezúttal a Ferencvároshoz fog látogatni és aligha lehet kérdés, hogy egyértelműen a fővárosiak az esélyesebbek a sikerre.

Háromesélyes, érdekes mérkőzés lesz a Haladás – Balmazújváros találkozó. Itt szinte bármi megtörténhet, ezért a tippünk rá iksz leginkább.

A forduló rangadója a Honvéd - Újpest mérkőzés lesz. Ez is akár háromesélyes összecsapás is lehet, amiben benne van a döntetlen lehetősége igen erősen, de a hazai győzelem is közel ekkora esélyt képvisel.

A Vasas odahaza nagy valószínűséggel képes lesz legyőzni a Mezőkövesd gárdáját.

A Videotonnnak kötelezőnek mondható a győzelem a továbbra is erősen gyengélkedő Loki ellen, bár a Debrecen egy pontot akár el is csíphet ellenfelétől.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook