2018. június 21. - Alajos, Leila

NB1 tippelde 8. forduló

2017. szeptember 6. Szerző: Rózsa Misi
A válogatott mérkőzései miatt, az NB1-ben szünet volt. Hogy kinek tett jót a rendkívüli pihenés és kinek válhat kárára, hogy kijöttek a játékból, azt majd a hétvégén megláthatjuk. A szünet előtt, érdekes meccsekkel ért véget a forduló.

 

A Vasas régi önmagára kezdett végre emlékeztetni játékban a Paks ellen. Végig uralva a játékot, az első félidő közepén előnyhöz jutottak és azt nem sokkal később még növelni is tudták. Igaz a lefújása előtt nem sokkal még a Paks erejéből egy szépítő találatra azért futotta.

A második félidőben is végig a Vasas dominált, a Paks olykor kontrákból igyekezett ezekre válaszolni, nem túl sok sikerrel. Sőt a játék hosszabbításában, a Vasas ismét betalált, ezzel alakítva ki a 3-1-es végeredményt.

A Haladás jól kezdett a Felcsút ellen, hiszen kiegyenlített játék során a 16. percben előnyhöz tudott jutni. De aztán mintha elvágták volna a játékosokat mozgató drótot, összeesett teljesen a csapat. Már az első félidőben szépíteni tudott a Felcsút.

A második félidő álom volt. A Felcsút számára szép álom, a Haladás számára rémálom lett. Az 53. percben a Felcsút megfordította a mérkőzést egy jogos büntetőből. A Haladás teljesen összeomlott. A 66. percben megint gólt kapott. Aztán a 81. majd a 90. percben megsemmisítő lett a vereségük az újabb felcsúti találatok által. 5-1-re kikapni hazai pályán, nagyon kellemetlen. Bele is halt az edző képletesen.

A Diósgyőr egy rendkívül izgalmas, kiélezett, nagy csatát hozó szoros meccset játszott a Mezőkövesd ellen. Mindkét oldalon voltak helyzetek rendesen. Az 57. percben a Mezőkövesd jutott előnyhöz, de a 73. percben egyenlíteni tudott a Diósgyőr. Amikor már mindenki úgy gondolta, hogy marad a pontosztozkodás, akkor a hosszabbítás szinte utolsó másodpercében egy buta védő hiba miatt 11-eshez jutott a Diósgyőr, amit értékesíteni tudott, így nyerte meg a meccset 2-1-re.

A Balmazújváros, meglepően jól tudta tartani magát otthon az Újpest ellen. Igaz elsősorban a védekezésre koncentrált, erre kényszerítette az Újpest, alárendelt szerepet is játszott, de sokáig a legvadabb rohamoknak is ellent tudott állni. A 65. percben aztán a fővárosiak betaláltak , de ez az egy gól volt, ami esett mindössze a találkozójukon. Igaz az Újpest az 1-0-s győzelmével pont úgy megszerezte a három pontot, mintha átgázolt volna ellenfelén.

A forduló legnagyobb meglepetését a Honvédhoz látogató bukdácsoló Debrecen okozta. A Loki az első félidőben egy büntetőből jutott előnyhöz. A Honvéd előtte és utána is dominálta a játékot, de a Debrecen jól védekezett. A második félidőben megmagyarázhatatlan volt az, hogy a hátrány mellett, hogyan eshetett ennyire vissza a kispestiek játéka! A Debrecen érezte, hogy van itt mit keresnie, ment is előre megduplázott erővel. Igaz, hogy Eppel révén a Honvéd egyenlíteni tudott, de a mérkőzés képe azt mutatta, hogy meglepetés lesz még ennek a vége. A 61. percben aztán megint megszerezte a Debrecen a vezetést, sőt a játék hosszabbításában egy újabb találattal, 3-1-es eredményt produkálva hozták el Budapestről a három pontot.

A forduló rangadóját a Videoton-Ferencváros mérkőzés jelentette. A Videoton végig jobban játszott ellenfelénél és már a 12. percben előnyhöz is tudott jutni. A második félidő elején meg is duplázta az előnyét, majd a 83. percben jelentőssé tette azt. A Fradi erejéből itt csak annyira futotta, hogy a 89. percben szépítő találatot elérve alakította ki a 3-1-es végeredményt.

És akkor most a szünet után jöjjön a folytatás.

Először szerdán lejátsszák a 6. fordulóban a Videoton EL szereplése miatt elhalasztott Paks-Videoton mérkőzést fogják lejátszani, ahol egyértelműen a vendégek az esélyesebbek, de a Paks otthon egy ikszre talán jó lehet.

A kiszámíthatatlan Debrecen, otthon fogja fogadni a kiszámíthatatlan Diósgyőrt, így ezen a mérkőzésen minden megtörténhet, de a Debrecen mellett szól a hazai pálya előnye, így őket lehet picivel esélyesebbnek mondani.

A Ferencváros a Vasast fogja fogadni. Természetesen otthon a hullámvölgye ellenére is a Fradi az esélyesebb, de a vasas talán egy pontot elcsíphet most náluk.

A Mezőkövesd és a Balmazújváros összecsapásán a Mezőkövesd látszik esélyesebbnek, de bőven benne lehet ebben a meccsben akár az is, hogy nem fognak egymással bírni a csapatok.

Az Újpest otthon fogadja a Felcsút csapatát és több mint valószínű, hogy meg is nyerik ellene a találkozójukat.

A Paks a Honvéd ellen fog most játszani és bármennyire is meglepetés volt a Honvéd rossz szereplése a Debrecen ellen, itt idegenben is ők a találkozó esélyesebbjei.

A Videoton a Haladást fogadja ebben a fordulóban és nyilván meg is fogja verni őket.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook