2022. január 21. - Ágnes

NB I. tippelde 11. forduló

2018. október 18. Szerző: Rózsa Misi
A válogatott szereplése miatt, egy hét szünet következett be a hazai bajnokságban, a csapatok így rendkívüli pihenőt kaptak, de ezen a hétvégén már újra folytatódhatnak a küzdelmeik. Idézzük fel az előző forduló történéseit először kicsit.

 

A Honvéd a Diósgyőr ellen hazai pályán egyértelmű fölényben játszott végig. De a diósgyőriek fegyelmezetten oldották meg a védekezésüket így nagyon sokáig kibírták kapott gól nélkül és a védekezésből olykor veszélyesnek mondható kontrákra is futotta az erejükből. A 67. percben tört meg a jég, amikor a Honvéd egy nagyon szép támadásból meg tudta szerezni az előnyt magának a teljesen elfáradt ellenfél ellen. 1-0

Az első félidő kiegyenlített játékot hozott az Újpest és a Felcsút között. Itt még a két csapat fej-fej mellett tudott haladni a lassú és unalmasnak mondható játék mellet. A második félidőre az Újpest nagyobb sebességre kapcsolt és ebben már nem tudta őket az ellenfelük lekövetni. Az 52. percben bekapott hazai gól után a Felcsút teljesen összeomlott és már esélye sem volt igazán változtatni az eredményen. Az Újpest akár több gólt is szerezhetett volna a kialakított helyzetei alapján, de csak a 73. percben sikerült ismét bevennie az ellenfél hálóját és kialakítani ezzel a 2-0-s végeredményt.

Nagyon jó formába került a Paks és így várta a Kisvárda érkezését. Ezt a jó formáját itt is igazolni tudta, mert már az első félidőben egyértelmű volt, hogy kettejük közül melyik a jobb csapat. A 16. percben született a hazaiak vezető gólja, három perccel később már két gólos volt az előnyük. Igaz a 30. percben összejött a Kisvárdának a szépítő találat, de a 42. percben már ismét két góllal ment a Paks.

A második félidőre még az első félidőhöz képest is nyomasztóbb lett a Paks fölénye a pályán, de csak a 91. percben sikerült ismét betalálniuk, igaz a sikerük egy percig sem forgott veszélyben. 3-1

Az első félidőben úgy festett a Mezőkövesd-Haladás találkozón, hogy csak a hazai csapat jött ki a pályára. Már a 6. percben náluk volt az előny is. A kapu előtt is ők voltak a veszélyesek egyedül, bár a helyzeteiket rendre elpuskázták vagy Király hárította azokat bravúrosan.

A második félidőre ugyan jelentősen feljavult a Haladás játéka, jöttek is előre, volt is sok helyzetük, de nem tudtak ezekkel élni. Amikor a végére már teljesen kinyíltak, mert nem volt más választásuk, akkor a Mezőkövesd mindent eldöntött itt egy büntetőből. 2-0

Hogy hazai pályán hatalmas fölényben játszott a Ferencváros a Debrecen ellen, az nyilván nem lep meg igazából senkit. De ennek ellenére is, szinte majdnem a semmiből a vendégek jutottak a 20. percben előnyhöz. Nagyon nagy segítséget jelentett a 32. perctől számukra az is, hogy a Ferencváros emberhátrányba került.

A második félidő elején már Lanzafame szép találatával emberhátrányban is egyenlíteni tudott a Fradi. Igaz a 74. percben a Debrecen ismét megszerezte a vezetést, de túl sokáig nem örülhettek ennek, mert 8 perccel később ismét villant egyet Lanzafame és meg volt újra az egyenlítés és az eredmény ezután már nem változott. 2-2

A forduló legnagyobb meglepetését a Mol Vidi-MTK találkozó okozta. Az első pillanattól kezdve az MTK jelentős fölényben játszott a bajnok ellen. Annak gyakorlatilag momentuma sem volt az ellenfelével szemben. A 22. percben szerzett az MTK vezetést, a 36. percben már két gólos is volt az előnye.

A második félidőben az MTK már a védekezésére helyezte a hangsúlyt és nagyon taktikusan játszott. Hiába nyílt ezáltal nagyobb terület a Videoton előtt, hiába jöttek bátrabban előre, nem tudtak mit kezdeni ezzel a kiválóan szereplő MTK-val. A 71. percben megint sikerült az MTK-nak gólt találnia és ezzel gyakorlatilag el is döntötte végérvényesen a mérkőzés sorsát. 0-3

A következő fordulóban is érdekes párosítások várják a csapatokat. Vajon kinek tett jót vagy kinek árthatott a szünet?

A jó formában lévő Debrecenhez a jó formában lévő Paks érkezik. Döntetlenből érdemes kiindulni, de mindkét csapatnak közel azonos esélye van győzelemre.

A Diósgyőr otthon igyekszik javítani majd a mérlegén az Újpest ellen, de erre kevés esélye van, a vendégek jelentősebb erőt képviselnek.

A Haladás otthon fog pályára lépni a MOL Vidi ellen, és ezen a találkozón is a vendégek az esélyesebbek a sikerre.

Ahogy a Kisvárda-Mezőkövesd párosításból is mi a vendégeket gondoljuk esélyesebbnek a győzelemre. De az iksz is reális eredmény lehet.

Az MTK a Honvédot fogja most fogadni és hazai pályán elég jó esélyt képvisel.

A Felcsútnak nagyon kevés esélye lesz a hozzá látogató Ferencváros ellen.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

                      

Támogatók

Médiapartnerek

Kövess bennünket

Facebook