2019. március 25. - Irén, Írisz

NB I tippelde 13. forduló

2018. november 3. Szerző: Rózsa Misi
Az előző fordulóban az OTP Bank Liga küzdelmei egyetlen jelentősnek mondható meglepetést leszámítva, alapvetően hozták most a papírforma eredményeket.

 

Az MTK ebben a fordulóban az Újpest csapatát fogadta. Többet volt a labda az Újpestnél, de az MTK játszott már az elején veszélyesebben és a 17. percben büntetőből előnyhöz is jutott. Alapvetően nem volt igazán nagy iramú mérkőzés ez, az MTK leginkább a szervezettségének és fegyelmezett védekezésének köszönhette a sikert. 1-0

A Paks csapata a Mezőkövesdet fogadta ezúttal. Az első félidőben egyértelműen a hazai csapat játszott jobban és meggyőző fölényben. A 42. percben meg is szerezte a vezető találatot.

A második félidőre már sokat javult a Mezőkövesd játéka és a kezdeményezést is sikerült átvenniük. Ennek ellenére is, a Paks a 70. percben tovább tudta növelni az előnyét, a Mezőkövesdnek csak a 91. percben sikerült szépítenie. 2-1

Mezőnyben már az első félidőben is hatalmas fölényben sikerült játszania a Honvédnak a Haladás otthonában. De ez a fölény elég meddőnek látszott.

A második félidőben a Haladás büntetőhöz jutott, de sikerült kihagynia azt. Ezzel szemben a Honvéd amikor már inkább a Haladás irányított, a 89. percben betalált és elhozta Szombathelyről a három pontot. 0-1

A Diósgyőrt a hazai pálya sem segítette a Ferencváros ellen. Az első félidőben a Fradi három esetben lőtt csak kapura, de az minden esetben el is találta a kaput, ráadásul nem csak eltalálta, de gól is származott belőle. Először a 26. percben, aztán a 37.-ben, majd a 39.-ben is.

A második félidőben is a Fradi hozta az első találatot a 47. percben, amivel Böde mesterhármast ért el. A Diósgyőrnek csak a 71. percben jött össze egy büntetőből a „szépítő” találat. 1-4

A Debrecen mezőnyben kiegyenlített találkozót játszott alapvetően a Felcsút ellen. De a 32. percben a hazai csapat szerzett előnyt. Igaz a második félidőben a Felcsút egyenlíteni tudott az 51. percben, de csak 20 percig reménykedhettek bravúrban, mert a 71. percben már ismét a Lokinál volt az előny. 2-1

A PAOK-ot legyőző MOL Vidi látogatott el a Kisvárda otthonába. És nem kérdés, hogy veszélyesebben, jobban is játszott a tavalyi bajnok a kiesőjelölt ellen. A 19. percben meg is volt számukra az előny egy büntetőből. De a 26. percben a Kisvárda egyenlíteni tudott. Igaz ezután a nagyobb sebességre kapcsoló Vidi a 39. percben megint megszerezte magának az előnyt.

A második félidőben is a Vidi állt közelebb a gólhoz. Ez a 71. percben össze is jött nekik, azzal a szépséghibával, hogy saját kapujukba találtak be, ezzel kiegyenlítettek a Kisvárda számára. És ezután már hiába adtak bele mindent, újabb találat nem jött össze, így a forduló legnagyobb meglepetését szolgáltatva a Kisvárda otthon tudott tartani egy pontot.

A következő fordulónak is vannak kifejezetten érdekes párosításai.

A Kisvárda a Honvédot fogja fogadni. Igaz, hogy a fővárosiak az esélyesebbek, de a Kisvárda mostanság képes meglepetésekre.

A Mezőkövesdet otthon mindig nehéz legyőzni, nem lesz ez könnyű a Debrecennek sem, akkor sem, ha papíron ők az esélyesebbek.

A Felcsút saját pályáján a Diósgyőr ellen, akár sikert is elérhet.

A Paks és a MOL Vidi küzdelme is nagy csatát hozhat, a Paks jó lehet egy pontra, bár a Vidi erősebb csapat és most már nagyon kell nekik minden pont.

Az Újpestnek otthon illene begyűjtenie a három pontot a Haladás ellen.

A Ferencváros egyértelműen esélyesebb otthon, mint a hozzá látogató MTK, de az MTK bárhol képes érdemi nagy bravúrra, így nem lehet őket leírni.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook