2019. február 16. - Julianna, Lilla

NBI tippelde 2. forduló

2018. július 24. Szerző: Rózsa Misi
Sokan néznek őrültnek minket. Azokat, akik izgatottan vártuk, hogy kezdődjön már végre el az NB I új szezonja. Mi ne tudnánk, hogy mennyire gyenge a magyar labdarúgás?! Tudjuk bizony pontosan, de legyen akármilyen a színvonala, akkor is ez a mi bajnokságunk, vagyunk jó páran, akiket még lázba tud hozni, hogy ki nyeri, hogy ki fog kiesni.

 

És lehet őrültségnek mondani, hogy nem csak nézzük, követjük, de ki is járunk rendre a meccsekre, attól ez még nekünk örömöt tud okozni és nem ártunk vele senkinek.

Az első forduló igen jó mérkőzéseket hozott és potyogtak a gólok is rendesen, nagyon régen nem esett már ennyi gól a nyitótalálkozók során. Nagy meglepetések nem születtek még.

A Felcsút az első összecsapásán a Debrecen gárdáját fogadta otthon. Már az első félidőben fölényben játszott a Debrecen, többet és veszélyesebben támadott, de alapvetően a mérkőzés irama nagyon lassú volt és azt is mondhatjuk rá, hogy az unalom jellemezte. A második félidő már jobb iramot hozott és élvezhetőbb játékot is. Tovább nőtt a Loki fölénye, amit a 78. percben gólra is tudtak váltani. A Felcsút nem tudott erre se reagálni, maradt az 1-0-s eredmény és itt a házigazda örülhetett annak, hogy ennyivel megúszta.

A MOL Vidi csapata az első mérkőzésén a bajnokságban az újonc Kisvárda alakulatát látta vendégül. A Kisvárda egy csúnya szabálytalanság után, már a 12. percben emberhátrányba került. A 13. percben viszont a Vidi nem tudta érvényesíteni a jogosan megkapott büntetőjét. Ami nem sikerült büntetőből, az összejött a 15. percben akcióból a hazaiaknak. Majd a 35. percben már két gólos volt az előnyük, a 44. percben Juhász találatával három gólosra nőtt. A Kisvárda érdemi ellenállást alig tudott tanúsítani. Ordító osztálykülönbség volt a két csapat között. A második félidőre visszább vett a tempóból a Vidi, de a Kisvárda így sem tudott jobb képet mutatni tudásáról. A Vidinek abszolút laza játék mellett sem kellett attól tartania, hogy gólt kaphat itt. Sőt, a hosszabbításban egy újabb találattal kiütéses győzelmet aratott 4-0 arányban.

Nagyon jó kis mérkőzést varázsolt a Mezőkövesd-Paks találkozó. A két csapat, az első perctől kezdve felvállalta a nyílt támadó focit és magyar szinthez képest, kifejezetten nagy sebességen játszottak. Az első félidőben a Mezőkövesd valamivel jobb volt ellenfelénél, így senki nem lepődhetett meg azon, hogy a 30. percben megszerezték itt a vezetést. Igaz ennek csak 3 percig örülhettek, mert a Paks egyenlíteni tudott. De 6 perccel később ismét a Mezőkövesdnél volt már az előny.

A második félidőre sokat javult a Paks játéka is, kezdeményezőbbek voltak és veszélyesen játszottak. Abszolút benne volt a játékukban az egyenlítés lehetősége. De ahelyett, hogy ez összejött volna, egy öngólnak köszönhetően, a Mezőkövesd növelni tudta az előnyét a 81. percben. A Paks hiába játszott jól, 3-1-re kikapott a nyitó mérkőzés során. A Mezőkövesd megérdemelten nyert.

Parádés mérkőzést játszott egymás ellen a Honvéd és a Haladás. Igazi közönségszórakoztató, remek játéknak lehettünk a tanúi itt. Látványosan játszottak, sokat támadtak, folyamatosan alakultak ki a helyzetek itt is és ott is. Minden játékrészében kiegyenlített küzdelmet élvezhettek végig a kilátogatók. A Honvéd a 42. percben szerezte meg az előnyt, de az első félidő hosszabbításának utolsó pillanatában a Haladás egyenlíteni tudott.

A második félidőre is maradt a nagy iramú, színvonalas játék. A 67. percben megint a Honvéd szerzett vezetést. A 76.percben tovább is tudták növelni ezt. Igaz a Haladás a 80. percben összehozta a szépítő találatát és benne volt itt is a játékukban az egyenlítés lehetősége. De ettől távolabb kerültek, amikor a 81. percben emberhátrányba kerültek. A Honvéd 3-2-re nyerni tudott. Ha ilyen mérkőzések lennének rendre az NB I-ben, akkor vélhetőleg nem üres lelátók előtt zajlanának a mérkőzések.

A Ferencváros a Diósgyőrt fogadta. Az első pillanattól kezdve hatalmas fölényben játszottak a hazaiak, ahogy az várható is volt. A 14. percben egy öngól által szerezték meg a vezetést, majd a 25. percben tovább növelték előnyüket. A 45. percben a Diósgyőr a semmiből összehozott egy szépítő találatot. Viszont az első félidő hosszabbításában nagyot hibázott a diósgyőri védő és a Fradi büntetőhöz jutott. Varga büntetőjét védte ugyan a kapus, de az lecsapott a kipattanóra és a hálóba vágta.

A második félidőben a Fradi már pihengetősebben játszott. De így is megmaradt a látványos és elsöprő fölénye ellenfelével szemben. A 69. percben újabb zöld-fehér gólnak örülhetett a hazai közönség. A Ferencvárosnak nem kellett megszakadnia ahhoz, hogy 4-1-re legyőzze a Diósgyőrt.

A jó formában lévő Újpest, az NB II-ből visszatért MTK-t fogadta. Veszélyesebben kezdett az Újpest, de az MTK állta a sarat és remekül szűrte a lilák támadásait. A 26. percben egy remek akció után az MTK megszerezte a vezetést. A bekapott gól, az Újpestet visszavetette, az MTK viszont lendületbe jött és egyre nagyobb fölényben tudott játszani. Hiába volt többet a labda az Újpestnél, az MTK játszott szebben és veszélyesebben.

A második félidőben jelentősen befolyásolta a mérkőzést, hogy egy nagyon durva szabálytalanságot követően az Újpest emberhátrányba került. Az MTK ezt jól használta ki, sorra vezette a veszélyes támadásait, igaz kontrákból az Újpest előtt is adódtak lehetőségek. Aztán megint egy teljesen felesleges szabálytalanság miatt, az Újpest létszáma tovább apadt a játék hosszabbításában, az MTK pedig büntetőhöz jutott, amit értékesített is. Nagyon jó színvonalú mérkőzésen nyert a meggyőző játékot mutató MTK 2-0-ra.

A következő fordulóban is lesznek bőven érdekességek, csemegék.

A Diósgyőr otthon fogja fogadni a Felcsútot. A Diósgyőr hazai pályán bárkire veszélyes lehet, így itt is ők a favoritok most, bár a Felcsút esetleg pontot rabolhat tőlük.

A jó játékot felmutató Debrecen, a szintén az első meccsen meggyőző teljesítményt leadó Mezőkövesdet fogja fogadni. Itt a Loki egyértelműen esélyesebb a sikerre.

A Paks otthon igyekszik javítani, de nem lesz könnyű dolga, hiszen a tavalyi bajnok a MOL Vidi látogat el hozzá, aki ellen még a pontmentés is szép lenne a Paks számára.

A Haladás otthon nagyon jó tud lenni, most az Újpestet fogadja, akinek a lábában benne lesz a Sevilla elleni EL kupa mérkőzés, így egyértelműen a Haladás látszik esélyesebbnek.

A Honvéd most a Kisvárdát fogja fogadni és leginkább a győzelmének az aránya lehet itt kérdés.

A forduló rangadóját az MTK-Ferencváros mérkőzés fogja adni. Abszolút háromesélyes találkozó ez, ahol mindkét csapat azonos esélyeket képvisel.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook