2019. május 26. - Evelin, Fülöp

NBI tippelde 2. forduló

2018. július 24. Szerző: Rózsa Misi
Sokan néznek őrültnek minket. Azokat, akik izgatottan vártuk, hogy kezdődjön már végre el az NB I új szezonja. Mi ne tudnánk, hogy mennyire gyenge a magyar labdarúgás?! Tudjuk bizony pontosan, de legyen akármilyen a színvonala, akkor is ez a mi bajnokságunk, vagyunk jó páran, akiket még lázba tud hozni, hogy ki nyeri, hogy ki fog kiesni.

 

És lehet őrültségnek mondani, hogy nem csak nézzük, követjük, de ki is járunk rendre a meccsekre, attól ez még nekünk örömöt tud okozni és nem ártunk vele senkinek.

Az első forduló igen jó mérkőzéseket hozott és potyogtak a gólok is rendesen, nagyon régen nem esett már ennyi gól a nyitótalálkozók során. Nagy meglepetések nem születtek még.

A Felcsút az első összecsapásán a Debrecen gárdáját fogadta otthon. Már az első félidőben fölényben játszott a Debrecen, többet és veszélyesebben támadott, de alapvetően a mérkőzés irama nagyon lassú volt és azt is mondhatjuk rá, hogy az unalom jellemezte. A második félidő már jobb iramot hozott és élvezhetőbb játékot is. Tovább nőtt a Loki fölénye, amit a 78. percben gólra is tudtak váltani. A Felcsút nem tudott erre se reagálni, maradt az 1-0-s eredmény és itt a házigazda örülhetett annak, hogy ennyivel megúszta.

A MOL Vidi csapata az első mérkőzésén a bajnokságban az újonc Kisvárda alakulatát látta vendégül. A Kisvárda egy csúnya szabálytalanság után, már a 12. percben emberhátrányba került. A 13. percben viszont a Vidi nem tudta érvényesíteni a jogosan megkapott büntetőjét. Ami nem sikerült büntetőből, az összejött a 15. percben akcióból a hazaiaknak. Majd a 35. percben már két gólos volt az előnyük, a 44. percben Juhász találatával három gólosra nőtt. A Kisvárda érdemi ellenállást alig tudott tanúsítani. Ordító osztálykülönbség volt a két csapat között. A második félidőre visszább vett a tempóból a Vidi, de a Kisvárda így sem tudott jobb képet mutatni tudásáról. A Vidinek abszolút laza játék mellett sem kellett attól tartania, hogy gólt kaphat itt. Sőt, a hosszabbításban egy újabb találattal kiütéses győzelmet aratott 4-0 arányban.

Nagyon jó kis mérkőzést varázsolt a Mezőkövesd-Paks találkozó. A két csapat, az első perctől kezdve felvállalta a nyílt támadó focit és magyar szinthez képest, kifejezetten nagy sebességen játszottak. Az első félidőben a Mezőkövesd valamivel jobb volt ellenfelénél, így senki nem lepődhetett meg azon, hogy a 30. percben megszerezték itt a vezetést. Igaz ennek csak 3 percig örülhettek, mert a Paks egyenlíteni tudott. De 6 perccel később ismét a Mezőkövesdnél volt már az előny.

A második félidőre sokat javult a Paks játéka is, kezdeményezőbbek voltak és veszélyesen játszottak. Abszolút benne volt a játékukban az egyenlítés lehetősége. De ahelyett, hogy ez összejött volna, egy öngólnak köszönhetően, a Mezőkövesd növelni tudta az előnyét a 81. percben. A Paks hiába játszott jól, 3-1-re kikapott a nyitó mérkőzés során. A Mezőkövesd megérdemelten nyert.

Parádés mérkőzést játszott egymás ellen a Honvéd és a Haladás. Igazi közönségszórakoztató, remek játéknak lehettünk a tanúi itt. Látványosan játszottak, sokat támadtak, folyamatosan alakultak ki a helyzetek itt is és ott is. Minden játékrészében kiegyenlített küzdelmet élvezhettek végig a kilátogatók. A Honvéd a 42. percben szerezte meg az előnyt, de az első félidő hosszabbításának utolsó pillanatában a Haladás egyenlíteni tudott.

A második félidőre is maradt a nagy iramú, színvonalas játék. A 67. percben megint a Honvéd szerzett vezetést. A 76.percben tovább is tudták növelni ezt. Igaz a Haladás a 80. percben összehozta a szépítő találatát és benne volt itt is a játékukban az egyenlítés lehetősége. De ettől távolabb kerültek, amikor a 81. percben emberhátrányba kerültek. A Honvéd 3-2-re nyerni tudott. Ha ilyen mérkőzések lennének rendre az NB I-ben, akkor vélhetőleg nem üres lelátók előtt zajlanának a mérkőzések.

A Ferencváros a Diósgyőrt fogadta. Az első pillanattól kezdve hatalmas fölényben játszottak a hazaiak, ahogy az várható is volt. A 14. percben egy öngól által szerezték meg a vezetést, majd a 25. percben tovább növelték előnyüket. A 45. percben a Diósgyőr a semmiből összehozott egy szépítő találatot. Viszont az első félidő hosszabbításában nagyot hibázott a diósgyőri védő és a Fradi büntetőhöz jutott. Varga büntetőjét védte ugyan a kapus, de az lecsapott a kipattanóra és a hálóba vágta.

A második félidőben a Fradi már pihengetősebben játszott. De így is megmaradt a látványos és elsöprő fölénye ellenfelével szemben. A 69. percben újabb zöld-fehér gólnak örülhetett a hazai közönség. A Ferencvárosnak nem kellett megszakadnia ahhoz, hogy 4-1-re legyőzze a Diósgyőrt.

A jó formában lévő Újpest, az NB II-ből visszatért MTK-t fogadta. Veszélyesebben kezdett az Újpest, de az MTK állta a sarat és remekül szűrte a lilák támadásait. A 26. percben egy remek akció után az MTK megszerezte a vezetést. A bekapott gól, az Újpestet visszavetette, az MTK viszont lendületbe jött és egyre nagyobb fölényben tudott játszani. Hiába volt többet a labda az Újpestnél, az MTK játszott szebben és veszélyesebben.

A második félidőben jelentősen befolyásolta a mérkőzést, hogy egy nagyon durva szabálytalanságot követően az Újpest emberhátrányba került. Az MTK ezt jól használta ki, sorra vezette a veszélyes támadásait, igaz kontrákból az Újpest előtt is adódtak lehetőségek. Aztán megint egy teljesen felesleges szabálytalanság miatt, az Újpest létszáma tovább apadt a játék hosszabbításában, az MTK pedig büntetőhöz jutott, amit értékesített is. Nagyon jó színvonalú mérkőzésen nyert a meggyőző játékot mutató MTK 2-0-ra.

A következő fordulóban is lesznek bőven érdekességek, csemegék.

A Diósgyőr otthon fogja fogadni a Felcsútot. A Diósgyőr hazai pályán bárkire veszélyes lehet, így itt is ők a favoritok most, bár a Felcsút esetleg pontot rabolhat tőlük.

A jó játékot felmutató Debrecen, a szintén az első meccsen meggyőző teljesítményt leadó Mezőkövesdet fogja fogadni. Itt a Loki egyértelműen esélyesebb a sikerre.

A Paks otthon igyekszik javítani, de nem lesz könnyű dolga, hiszen a tavalyi bajnok a MOL Vidi látogat el hozzá, aki ellen még a pontmentés is szép lenne a Paks számára.

A Haladás otthon nagyon jó tud lenni, most az Újpestet fogadja, akinek a lábában benne lesz a Sevilla elleni EL kupa mérkőzés, így egyértelműen a Haladás látszik esélyesebbnek.

A Honvéd most a Kisvárdát fogja fogadni és leginkább a győzelmének az aránya lehet itt kérdés.

A forduló rangadóját az MTK-Ferencváros mérkőzés fogja adni. Abszolút háromesélyes találkozó ez, ahol mindkét csapat azonos esélyeket képvisel.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

                      

Támogatók

Médiapartnerek

Kövess bennünket

Facebook