2019. május 26. - Evelin, Fülöp

NBI tippelde 4. forduló

2018. augusztus 8. Szerző: Rózsa Misi
Néző rekord nem volt az NBI 3. fordulójában. Mondjuk mitől is lenne?! Igazából meglepetések sem születtek, mindenhol jött az előre várható papírforma. Hol könnyedén, hol kicsit nehezebben, de mindenhol egyaránt.

 

A Felcsút ebben a fordulóban otthon fogadhatta az MTK gárdáját. A két csapat között osztálykülönbség van. És nem a hazaiak javára persze. Egyértelműen az MTK dominálta a találkozójukat. Az első félidőben minden játékrészében lényegesen jobb volt, mint ellenfele. Igaz a 33. percben, csak egy öngól segítségével tudott előnyhöz jutni, de hogy csak ennyi lett az előnye, az a Felcsút kizárólag a szerencsének köszönhette.

A második félidőben is egyértelmű volt, hogy az MTK a jobb csapat. Ennek ellenére egy szerencsés kontra után a Felcsút az 56. percben egyenlíteni tudott. Javára legyen mondva, hogy tette ezt úgy, hogy az 50. percben már emberhátrányban kellett játszania. Az MTK a félidő közepéig igen megilletődötten játszott. A kiállítás őket zavarta meg jobban. De aztán a játék vége felé egyre jobban kezdtek magukra találni a fővárosiak és itt már látni lehetett, hogy ennek gól vagy gólok lesznek a vége. És nagy szerencsével, de Torghelle Sándor a 86. percben szerencsésen ért a labdába és ebből megint előnybe került az MTK. A 90. percben egy büntetőből tovább növelhette volna az MTK az előnyét, de kanta József a kapu mellé lőtte a labdát. Maradt az 1-2.

Rá nem jellemző módon, nagyon langyos és kifejezetten unalmas félidőt produkált az Újpest otthon a Kisvárda ellen. Miközben a mezőny leggyengébb csapata ellen csak szenvedtek a lilák a pályán, a nézők számára kínkeservet adott az első 45 perc.

A második félidőben végre kicsit úgy döntött az Újpest, hogy felgyorsítja a játékot és elkezdenek focizni. Igaz a nagy melegben ezt nem akarták igazán túlzásba vinni, de arra elég volt ez a kis sebesség növelés is, amit a Kisvárda nem tudott lekövetni, hogy a 66. percben meg legyen a hazai előny. És ezt az előnyt a mérkőzés végéig tartani is tudták a lilák és egy alacsony színvonalú rossz mérkőzésen, megérdemelten nyertek 1-0-ra.

A Debrecen otthon fogadhatta ebben a fordulóban a Diósgyőr együttesét. Nem lehet azt mondani, hogy a játékot gyilkos iram jellemezte volna, de azért egy közepes színvonalú hajtós meccset nézhettek meg a kilátogatók. Az első félidőben több próbálkozása volt a Lokinak, de közel azonos veszélyt jelentett egymás kapujára a két csapat, bár a lehetőségeivel egyik sem tudott élni.

A második félidőben már növelte a nyomást a Debrecen és kezdett a Diósgyőr kellemetlen helyzetbe kerülni ettől. A 48. percben megszületett a hazai előny, a 82. percben már két gólos volt. A végére viszonylag könnyedén szerezte meg 2-0-ával a Loki a győzelmet.

Hogy a Ferencváros – főleg hazai pályán- jobb csapat mint a Haladás, az nem volt kérdés a mérkőzés előtt sem. Ennek ellenére az első félidőben igen jól állta a Haladás a Ferencváros rohamait, akkor is, ha a 23. percben már hátrányban volt. Előtte viszont jól szűrte az ellenfél kontráit és lapossá tudta tenni addig a játékot.

A második félidőt is a Fradi kezdte jobban, harcosabban, de a Haladás szinte a semmiből a 46. percben ki tudott egyenlíteni. Ez a Ferencvárost jobban felpörgette a Haladás teljesen beszorulni látszott. Király számtalan bravúrja kellett ahhoz, hogy ne kerüljenek nagyon hamar komoly hátrányba. Bár az 53. percben a Fradi megint megszerezte a vezetést és 63.-ban már két gólos előnnyel folytathatta a játékot, jó kis harc alakult ki a két csapat között és élvezhető mérkőzés hozta el a 3-1-es végeredményt.

 

A Honvéd többet támadott hazai pályán, mint soros ellenfele a Paks. De alapvetően kiegyenlített játékot láthattunk. A változást a 48. perc hozta el, amikor a Paks emberhátrányba került és az ezel járó büntetőből a Honvéd megszerezte az előnyt, amit aztán nem is adott ki a kezéből. 1-0.

A következő fordulóban is még dög meleg vár a pályán a játékosokra és a nézőkre a lelátókon, de lesznek olyan jónak várt mérkőzések, amikért érdemes lesz kilátogatni élőben szurkolni.

A Videoton nagy derbit vívhat majd a Debrecen ellen. Háromesélyes lehet ez a mérkőzés, de a hazai pálya a fehérváriakat segítheti, amennyiben a Felcsút arénája hazai pályának tekinthető.

A Haladás otthon kifejezetten jól szokott teljesíteni, a Felcsút ellen is ő az esélyesebb most. Bár a Felcsút szerencsével egy pontot azért elcsíphet.

Hiába játszhat hazai pályán a Kisvárda, a Ferencváros ellen, aligha lehet érdemi esélye.

Az MTK a Diósgyőrt fogadja, és egyértelműen a hazai csapat számít esélyesebbnek.

Jó meccset hozhat a Mezőkövesd-Honvéd derbi is, ahol a legvalószínűbb eredmény a pontosztozkodás, de a fővárosi csapat idegenben is képes lehet jó szereplésre.

A Paks-Újpest találkozónak is erősen iksz szaga van, nagy kérdés, az Újpest melyik formáját tudja mutatni. Jobb formájával simán nyerhet, a gyengébbel akár ki is kaphat.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

                      

Támogatók

Médiapartnerek

Kövess bennünket

Facebook