2022. január 21. - Ágnes

NBI tippelde 9. forduló

2018. szeptember 28. Szerző: Rózsa Misi
Megint szünet volt a hazai bajnokságban. Ezúttal a Magyar Kupa mérkőzéseit játszották le a hétvégén és ezért szünetelt a bajnokság. Tehát a csapatoknak nagy pihenésre nem igazán volt lehetőségük az előző nagyon érdekes és meglepő forduló óta. Mi is történt a nyolcadik fordulóban?

 

Az Újpest a Debrecen csapatát fogadta. Az első perctől kezdve látszott, hogy a hazaiak a motiváltabbak, jobban is ment nekik a játék, uralták a mérkőzést. A 22. percben már előnyhöz is jutottak. A Debrecen csak elvétve próbálkozott abszolút sikertelenül kontrákkal.

A második félidőre csökkent a játék irama, az Újpest elkezdte őrizni az előnyét és ez rányomta képét a játékra is. Sikeresen oldották meg itt a feladatukat, mert igaz gólt nem rúgtak, de nem is kaptak, így otthon tartották a három pontot. 1-0

A Felcsút a Videoton csapatával csapott össze. Az első félidő teljesen kiegyenlített játékot hozott a kiesőjelölt és a tavalyi bajnok között. A 24. percben a Vidi szerezte meg az előnyt, de aztán 39. percben a Felcsút egyenlíteni tudott. Mindkét találat büntetőből született meg.

A második félidőben a Vidi teljesen visszahúzódott, és érthetetlen passzivitást mutatott. A Felcsút az nagyon akart, de sokáig nem sokat ért ezzel se a félgőzzel hajtó Vidivel szemben. Aztán a 85. percben sikerült megszerezniük a vezetést, amivel megfordították a találkozót. 2-1 A mérkőzés végén a Vidi és a Felcsút játékosai egymásnak estek, komoly lökdösődés alakult ki közöttük, ami állítólag még az öltözőben is folytatódott és ennek lett következménye, hogy a szerb különítmény két tagja is távozik most a Vidiből.

Nagyon jelentős fölényben tudott focizni az MTK a Paks otthonában. Többet birtokolták a labdát, többet lőttek kapura is, több helyzetük is volt, de a Paks volt az aki a kevesebb helyzetét sikeresen tudta érvényesíteni. Az első félidőben már megszerezték a vezetést, a második félidőben ezt újabb két találattal színezték meg és győzték le magabiztosan 3-0-ra az MTK-t.

Nem volt semmi, amit a Mezőkövesd mutatott be otthon a Diósgyőr ellen. A 7. és a 11. perc között három gólt szereztek. Ilyenre a magyar bajnokságban nem is igen emlékszünk rá, hogy mikor volt utoljára példa. Az első félidő a hazai csapat nyomasztó fölényében telt el.

A második félidőt lazábbra vette már a hazai gárda, ami sokat segített abban, hogy feljavulhasson kicsit a vendégek játéka a nyomás alól kiszabadulva. Az 50. percben megszületett a szépítő találatuk és jöttek előre tovább. A 68. percben már csak egy gólos volt a hátrányuk és feltámadt a reményük a pontmentésre. De ekkor újra megrázta kicsit magát a Mezőkövesd és a kinyíló ellenfél ellen újabb találattal, kialakította a végeredményt. 4-2

Szintén hatalmas meglepetésnek mondható, hogy a Kisvárda otthon kiütötte a Haladás csapatát. Az első félidőben elképesztő nagy fölényben játszottak a hazaiak. Ennek következtében már a 18. percben előnyben volta, a 29. percben pedig növelni is tudták megszerzett előnyüket.

A második félidőt is a hazaiak kezdték jobban, meg is lett az 57. percben a harmadik góljuk. Ezután kicsit lazítottak a szorításon és visszavettek a tempón, ami után már jóval kiegyenlítettebb lett a játék közöttük. A Haladás a 66. percben még szépített, de aztán megint a Kisvárda jött és a 69. percben elért találatuk kialakította a 4-1-es végeredményt.

A forduló rangadóját a Honvéd-Ferencváros mérkőzés jelentette. És akik ettől várták a csodát, a legszebb játékot, azoknak nagyon komolyan csalódniuk kellett, igen alacsony színvonalú kissé unalmas mérkőzést láthattak a kilátogatók, Fradi győzelemmel, amit a 16. percben elért találattal értek el a zöld-fehérek.

A 9. fordulónak is vannak érdekes párosításai.

A Debrecen a beindulni látszó Kisvárdát fogja fogadni. Annak ellenére, hogy sokat javult a Kisvárda játéka, hazai pályán a Loki az esélyesebb.

A Haladás otthon nagyon jó, így a formában lévő Paks ellen is őket lehet favoritnak mondani.

Az MTK számára kötelező feladat kéne, hogy legyen, hazai pályán legyőzni a Mezőkövesdet.

A Felcsút a Honvédot fogadja és nem kérdés, hogy a fővárosiak az esélyesebbek itt.

És jön a forduló igazi nagy derbije, a Ferencváros-Újpest találkozó, ami a hagyományai miatt, abszolút háromesélyes mérkőzés lehet.

A Diósgyőr a MOL Vidi csapatát fogja most fogadni és valószínűleg ebbe túl sok öröme nem lesz majd.

Érdekes, jó meccsekre van kilátás.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

                      

Támogatók

Médiapartnerek

Kövess bennünket

Facebook