2019. január 19. - Márió, Sára

Nélkülünk is robog tovább a kézilabda EB

2018. január 26. Szerző: Rózsa Misi
Már a főcsoport mérkőzésein is túl vannak Horvátországban a férfi kézilabda EB szereplői. Sajnos mivel a csoportunkban az utolsó helyen végeztünk, így ezek a mérkőzések már nélkülünk zajlottak le.

 

Az 1. csoportot Franciaország nyerte meg, az összes mérkőzését megnyerve, 100%-os teljesítménnyel és került be az elődöntőbe ezzel. Második lett Svédország és ezzel ők is kiverekedték maguknak nagyon szoros küzdelemben a legjobb négy közé jutást. Harmadik helyen végeztek a házigazda horvátok, így ők majd az 5-6. helyért küzdhetnek még egyet.

Negyedik lett itt Norvégia, ötödik Fehéroroszország és utolsó az összes meccsét levesztő Szerbia.

A 2. csoportban Dánia végzett az élen. Második lett mögötte Spanyolország, így ők ketten lehetnek ott az elődöntő szereplői között. A harmadik helyet nagy meglepetésre a csehek szerezték meg ebben a csoportban, így nekik is még lehetőségük lesz megküzdeni az 5. hely megszerzéséért. A csoport negyedik helye Szlovéniának, jutott, ötödik lett Németország, hatodik Macedónia.

Tehát elmondhatjuk, hogy a csoportkörök során, akik kivertek minket az EB-ről, azok közül ketten az elődöntőben szerepelnek majd, és egy az 5. helyért állhat még csatában. Sovány vigasz.

Először az 5-6. hely sorsáról születik majd döntés. Január 26.-án küzd meg ezért Horvátország és Csehország.

Szintén ezen a napon játsszák le az elődöntő mérkőzéseit is. Franciaország ellenfele itt Spanyolország lesz, míg Dánia Svédországgal csatázhat egy nagyot.

Nehéz lenne itt már komoly esélylatolgatásba kezdeni. De hazai pályán úgy gondoljuk, hogy a horvátok esélyesebbek lehetnek a sikerre, mint a csehek. Franciaország bomba formában van, és ha tartani tudja ezt a formáját, akkor a spanyolok, csak megnehezíteni lehetnek képesek a sikerét. A dánok és svédek hatalmasat fognak csatázni várhatóan, de itt a papírforma, inkább az olimpiai bajnok dánok sikerét súgja a fülünkbe.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook