2018. június 21. - Alajos, Leila

Nem annyira sima liba

2017. augusztus 9. Szerző: Rózsa Misi
Érdekes, de nem meglepetésnek mondható, hogy a Real Madrid az UEFA Szuperkupa küzdelménél Ronaldo nélkül vonult ki a pályára. A világsztár természetesen ott volt a padon, később be is állt, csak nem rakta be Zidane őt a kezdőbe.

 

Az előző szezon Szuperkupa mérkőzésén sem volt kezdő C7. Hogy ennek az e az oka, hogy pihentetni akarják, nem rizikózva egy sérülést esetében, viszont készenlétben tartják, hogy ha baj van, akkor be lehessen vetni vagy azért nem lépet azonnal pályára, mert a Real meg akarta mutatni, hogy a legnagyobb sztárja nélkül is ő a legnagyobb, ezt nem lehet tudni. Nyilván ha a madridi szakvezetést kérdeznénk, akkor az előbbi választ adnák, a Madrid ellenszurkolói meg a Real nagyképűségének bizonyítékát látnák ebben. Hogy valóban nagyképű e a Real Madrid vagy sem, annak eldöntését olvasóinkra bíznánk, mi csak annyit mondanánk ezzel kapcsolatban, hogy ha nagyképű is lenne, akkor a Real Madrid az a csapat, aminek bőven van mire nagyképűnek lennie.

A Manchester Untied csapata is nagyon komoly múlttal bíró csapat és ha sokszor úgy festett, hogy az Európa Ligában nagy szerencsével verekedte át magát több ellenfelén, azért az egyértelmű, hogy akit ennyiszer segít a szerencse, azért a mögött van tudás is bőven és aki meg tudja nyerni Európa második legnagyobb kupáját, az a csapat tud valamit. És ez a valami nem más, mint a labdarúgás esetünkben. Sok új játékos lépett most pályára a vörösök színeiben és sok régi megszokott sztárt nem láthattunk már a megszokott szerelésükben. Viszont Mourinho ül a kispadjukon, ez meg önmagában is sokszor záloga a sikernek.

Ahogy az várható is volt, full teltház várta a pályára lépő csapatokat és a körítésre sem lehetett panasz. A mérkőzés első percei, kiegyenlített játékot hoztak a két csapat között. Romantikusan tapogatták egymást, és helyzetecske volt itt is, meg ott is. De aztán pár perc múlva a Real Madrid elkezdett nagyon focizni. Ezzel pillanatok alatt sikerült elérniük, hogy a MU beszorult saját kapuja elé és erejéből leginkább az lekeseredett védekezésre futotta, a kontráikat gyorsan szűrték már a középpályán és egyre több veszélyes madridi helyzet kezdett kialakulni. Aztán a 26. percben Casemiro nagyon látványos gólt vágott az angoloknak, amivel meg is szerezte a Real számára az előnyt. Apró, de hatalmas szépséghibája a történetnek, hogy nagyon-nagyon úgy festett, hogy lesből szerezte a gólját, akkor is ha csak hajszálnyival volt előrébb, mint a védők. De természetesen az a gól, az az érvényes gól, amit a játékvezető megad. És a gól után sem változott a játék képe, általában a spanyoloknál volt a labda és nagyon sok veszélyes helyzetet dolgoztak ki, többször az angol kapus bravúrjára vagy a kapufa segítségére volt szükség ahhoz, hogy ne legyen nagyobb az előny.

A második félidő tulajdonképpen ott folytatódott, ahol az első véget ért. Hatalmas spanyol fölény és erőtlenül játszó Manchester. Az 52. percben, ahogy az benne is volt végig a levegőben jött gyorsan a következő madridi gól, aminek Isco volt a szerzője. Hogy ez érvényes volt, ahhoz már itt kétség sem férhetett. És érdekes, de a második bekapott gól, felrázta végre az angolokat és egyre jobban csökkenteni tudták a spanyol fölényt, sőt volt itt már olyan időszaka is a játéknak, amikor ők domináltak. A 62. percben meg is tudták szerezni Lukaku által a szépítő találatot és nagyon-nagyon úgy festett, hogy akár az egyenlítés is összejöhet nekik, majdnem ráfázott a Real arra, hogy a biztos előny birtokában kiengedtek, amitől vérszemet kaptak az angolok. Annyira veszélyesnek látszott a szitu, hogy a 83. percben Ronaldot is pályára kellett hozni, de vele is leginkább a szerencséjüknek köszönhették a spanyolok, hogy nem lett egyenlítés a vége, nem jött a hosszabbítás, amiben, vagy ami után, már bármi megtörténhetett volna. De nem lett egyenlítés így egy viszonylag könnyűnek induló, de utána nagyon kemény küzdelemre kényszerített Real Madrid 2-1-re nyerni tudott, így megint megnyerte a Szuper Kupát, hogy megérdemelten, ahhoz kétség sem férhet. Tehát ahogy általában történni szokott a BL győztes megint legyőzte az EL győztesét.

Nagyon izgalmas, nagyon jó meccset láthattunk mi szurkolók, minden elismerést megérnek ezért a csapatok. A Real Madrid most egy évre minden szinten kivívta magának, hogy Európa trónjára ülhessen fel.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook