2019. június 16. - Jusztin

Nem hozunk érmet Oroszországból

2018. május 20. Szerző: Rózsa Misi
Pénteken sajnos már csak két magyar maradt versenyben, Oroszországban a 10. Konstantin Korotkov Emlékversenyen. Nekik maradt esélyük még arra, hogy érmet szerezzenek.

 

Nagy Angéla 57 kg-ban kínai ellenféllel nézhetett farkasszemet. Yin Junhua nagyon rutinos és kőkemény ellenfélnek számított. A riói olimpián ez a versenyző, ezüstérmet tudott szerezni, 2014-ben az Ázsia Játékok bajnoka volt és sok nagy, kiemelt verseny győztese. Ehhez képes Angéla rendkívül szoros mérkőzést tudott vívni ellene. Az első menetben csak egy picivel tudott jobb lenni ellenfele, a második menetet pedig nagyon szép ökölvívás mellett egyértelműen hozni tudta ellene a magyar versenyző. Sajnos a harmadik menetből is a kínai jött ki jobban, így a végén megérdemelten emelték magasba a kezét, de Nagy Angéla arra is büszke lehet, hogy ilyen szoros csatában kapott ki a jóval erősebb és esélyesebb ellenféllel szemben.

Fodor Milán 64 kg-ban a kirgiz Kobashov Nurlan ellen küzdött meg. Az ázsiai bajnokság bronzérmese bárki számára a világban komoly ellenfélnek számít. Ez a két férfi, igazi kemény és őszinte ökölvívással esett egymásnak, hatalmas parázs harc alakult ki közöttük. Igaz, hogy a végén az ellenfél bizonyult jobbnak és léphetett tovább, de Fodor nagyon jól küzdött és önmagához képest komoly előrelépés volt az, amit láthattunk tőle a ringben.

Sajnos ezzel a küzdelmek véget értek Oroszországban számunkra az elődöntőkben és a döntőkben már nem leszünk érdekeltek. Érmet ugyan nem sikerült innen most elhozni, ami hatalmas bravúr lehetett volna, de nagyon sokat tanulhattak a versenyzők a mérkőzéseikből, nagyon kiváló alkalom volt ez számukra tapasztalatot gyűjteni és a szakmai stáb is komoly segítséget kapott ahhoz, hogy lássák mik azon, amiken még javítani kell ahhoz,hogy versenyzőink eredményesebbek lehessenek majd később. Nem mellékesen sportdiplomáciánk erősítésében is sikeresnek volt mondható részt venni ezen a versenysorozaton.

A szervezése a versenynek rendkívül profi volt, ami az orosz versenyekre persze mindig jellemző szokott lenni. Versenyzőinket a helytállásért lehet dicsérni.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

                      

Támogatók

Médiapartnerek

Kövess bennünket

Facebook