2019. január 16. - Gusztáv

Nem nyertek a Fokhagyma Lányok

2018. február 25. Szerző: Rózsa Misi
A női curling küzdelmei is elértek a döntőhöz. Nagy meglepetésre, Dél-Korea és Svédország vívhatta az utolsó csatát egymás ellen, erre aligha számított bárki is a torna kezdeténél.

 

Persze, hogy a svédek eljutottak idáig, az nem volt meglepetés, hiszen már két olimpiai aranyuk volt eddig is, mellette egy ezüst és egy bronz lehet a vitrinjükben, amivel a legeredményesebb női csapatnak számítanak.

A hazai, „Garlic girls“ (Fokhagyma lányok) néven elhyresült csapat reménykedhetett jobban, hiszen itt már a torna során, sikerült legyőzniük a svédeket, és a hazai pálya előnye sokat segíthetett nekik a verseny során. Azaz sokat segíthetett volna, ha tudnak élni vele.

Az elején még jól ment nekik minden vezettek is, de a tét súlya túl nagy volt a vállukon, amit úgy fest nem tudtak viselni az ázsiai lányok. A végére már nagyon sima lett ez a mérkőzés, amit a svédek 8-3-ra magabiztosan nyertek meg, és ezzel hatalmas sikert elérve, ők lettek az olimpiai bajnokok.

A hazai közönség a vereség ellenére is úgy ünnepelte a saját csapatát, mintha azok aranyat hoztak volna Dél-Korea számára.

A végeredmény:

Svédország
Dél-Korea
Japán
Nagy-Britannia
Kína
Kanada

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook