2019. január 16. - Gusztáv

A német hobbi neve: hosszabbítás

2018. február 25. Szerző: Rózsa Misi
Felgyulladtak a reflektorok, megteltek a lelátók, minden készen állt arra most utoljára, hogy az idei téli olimpia keretében jégre lépjenek modern korunk gladiátorai, a jégkorong lovagjai. Eljött a nagy pillanat, amire vártunk, hogy eldőljön, ki nyeri a férfi jégkorongozók egyik legfontosabb tornáját, az olimpiát.

 

Már az kicsit meglepőnek mondható, hogy az Orosz csapat az egyik, aki kikorcsolyázhatott a pályára a döntőre. De az igazi nagy meglepetést az okozta, hogy a németeknek sikerült kiverekedniük maguknak, hogy eljuthassanak ide. Számukra már az elődöntőbe jutás is nagy sikernek számított és sokszor egy hajszálon múlt, hogy hosszabbításban, szétlövésekkel tovább juthassanak aktuális ellenfelükön. De megcsinálták és itt vannak ők is.

Az első harmadot enyhe orosz fölény jellemezte, de a németek igyekeztek tartani velük a lépést. Igaz az oroszok jutottak előnyhöz már ebben a harmadban. Aztán jött a második harmad, ami a németek harmadának volt mondható, sikerült is egyenlíteniük. Ezt követte az igazán izgalmas harmadik harmad. Az oroszok újra visszavették a vezetést, de a németek előbb egyenlíteni tudtak, majd megfordították a mérkőzést és nagyon sokáig úgy festett, hogy hatalmas meglepetést okozva, ezzel meg is fogják nyerni ezt a párharcot. De az oroszok szinte az utolsó percben egyenlíteni tudtak. Így a németek már megint a hosszabbításban találták magukat, ami ugye itt számukra, ahogy írtuk is, nem volt szokatlan. De itt most a szerencse nem állt melléjük, az oroszok szerezték meg a győztes találatot, így az Orosz csapat szerezte meg a torna aranyérmét, ők lettek az olimpiai bajnokok.

Nyilván a németeknek csalódás volt ez, akkor is, ha holnap már ünnepelni fogják az ezüstöt is, hiszen az is nagyon értékes zsákmány számukra.

A végsősorrend így:

Orosz csapat
Németország
Kanada
Csehország

A lámpák kialudtak, a jégkorong csarnoka elcsendesült. A játék véget ért.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook