2019. március 21. - Benedek

Németországból is elégedetten jöhetünk haza

2018. május 28. Szerző: Rózsa Misi
Negyedik alkalommal rendezték meg Németországban a Fekete Erdő Kupát. Természetesen junior és ifi versenyzőkkel, Magyarország is képviselte magát ezen az egyre jelentősebbnek mondható, nemzetközi tornán. Vasárnap már a döntők napját tartották a versenyen.

 

63 kh-ban Lőczi Roland a junior versenyzőnk, német ellenfél ellen lépett szorítóba. Nagyon szépen és okosan bokszolt végig a magyar versenyző, és ha szoros is volt a verseny kettejük között, nehéz volt nem meglátni, hogy a magyar fiú teljesít jobban. Ha nehéz is volt ezt nem meglátni, a bíróknak valahogy mégis sikerült a nehéz feladat megoldása, mert a küzdelem végén a hazai versenyző kezét lendítették a magasba, aminek okát, ha naivat játszunk, igazán nehéz megmagyarázni.

Orbán Adrián 64 kg-ban szintén hazai ellenfél ellen léphetett kötelek közé. Az első menet volt az, amit még jóindulat mellett szorosnak mondhatunk. De valójában már itt is meg volt a magyar fölény. A második menetben egyértelműen Orbán dominált és talált többször, a harmadik menetet is művészet volt nem a magyar versenyzőnek adni. De a bírók, ismét ahogy Lőczi esetében, valahogy a hazai versenyzőt látták jobbnak, elvéve ezzel egy újabb magyar győzelmet a csapattól, ami megint az aranyérmünkbe került sajnos.

+91 kg-ban Fehér Koppány, ahogy már itt rendre megtörtént velünk, szintén hazai versenyzőt fogott ki a döntőbe ellenfélnek. Ellenfele nagyon magas volt, Fehérnek közel kellett mennie hozzá, hogy elérje. Nagyon nagyot csatáztak egymás ellen, Fehér szépen oldotta meg a feladatát, de ez egy olyan mérkőzés volt valóban, amit akár ide, akár oda is adni lehetett. Mivel a verseny Németországban volt, nem csoda, hogy itt is persze inkább akkor oda adták így Fehér Koppány is ezüstéremmel zárta a tornát.

A magyarok mérlege a torna alatt nem lett rossz. Ángyán József és Suki József bronzérmet szereztek. Lőczi Roland, Orbán Adrián, Fehér Koppány elhozták az ezüstérmet a versenyről. Ez teljesen rendben lévő eredmény, ha pedig azt is nézzük, hogy Barbosu Tibor csak a sérülés miatt nem jutott tovább és a bírói rossz döntések, több esetben értékes éremtől fosztottak meg minket, akkor kifejezetten elégedettek lehetünk a versenyzőink és a szakmai stáb teljesítményével. Barbosu Tibort megműtik a sérülése miatt, gyors felépülést kívánunk számára. Szép volt fiúk! Köszönjük.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook