2022. január 21. - Ágnes

Németországból is elégedetten jöhetünk haza

2018. május 28. Szerző: Rózsa Misi
Negyedik alkalommal rendezték meg Németországban a Fekete Erdő Kupát. Természetesen junior és ifi versenyzőkkel, Magyarország is képviselte magát ezen az egyre jelentősebbnek mondható, nemzetközi tornán. Vasárnap már a döntők napját tartották a versenyen.

 

63 kh-ban Lőczi Roland a junior versenyzőnk, német ellenfél ellen lépett szorítóba. Nagyon szépen és okosan bokszolt végig a magyar versenyző, és ha szoros is volt a verseny kettejük között, nehéz volt nem meglátni, hogy a magyar fiú teljesít jobban. Ha nehéz is volt ezt nem meglátni, a bíróknak valahogy mégis sikerült a nehéz feladat megoldása, mert a küzdelem végén a hazai versenyző kezét lendítették a magasba, aminek okát, ha naivat játszunk, igazán nehéz megmagyarázni.

Orbán Adrián 64 kg-ban szintén hazai ellenfél ellen léphetett kötelek közé. Az első menet volt az, amit még jóindulat mellett szorosnak mondhatunk. De valójában már itt is meg volt a magyar fölény. A második menetben egyértelműen Orbán dominált és talált többször, a harmadik menetet is művészet volt nem a magyar versenyzőnek adni. De a bírók, ismét ahogy Lőczi esetében, valahogy a hazai versenyzőt látták jobbnak, elvéve ezzel egy újabb magyar győzelmet a csapattól, ami megint az aranyérmünkbe került sajnos.

+91 kg-ban Fehér Koppány, ahogy már itt rendre megtörtént velünk, szintén hazai versenyzőt fogott ki a döntőbe ellenfélnek. Ellenfele nagyon magas volt, Fehérnek közel kellett mennie hozzá, hogy elérje. Nagyon nagyot csatáztak egymás ellen, Fehér szépen oldotta meg a feladatát, de ez egy olyan mérkőzés volt valóban, amit akár ide, akár oda is adni lehetett. Mivel a verseny Németországban volt, nem csoda, hogy itt is persze inkább akkor oda adták így Fehér Koppány is ezüstéremmel zárta a tornát.

A magyarok mérlege a torna alatt nem lett rossz. Ángyán József és Suki József bronzérmet szereztek. Lőczi Roland, Orbán Adrián, Fehér Koppány elhozták az ezüstérmet a versenyről. Ez teljesen rendben lévő eredmény, ha pedig azt is nézzük, hogy Barbosu Tibor csak a sérülés miatt nem jutott tovább és a bírói rossz döntések, több esetben értékes éremtől fosztottak meg minket, akkor kifejezetten elégedettek lehetünk a versenyzőink és a szakmai stáb teljesítményével. Barbosu Tibort megműtik a sérülése miatt, gyors felépülést kívánunk számára. Szép volt fiúk! Köszönjük.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

                      

Támogatók

Médiapartnerek

Kövess bennünket

Facebook