2018. december 10. - Judit

Nemzetek Kupája a harmadik nap

2018. január 13. Szerző: Rózsa Misi
Nagyon keserű volt a szánk íze a szerbiai nagy nemzetközi torna első napja után. Nagyon-nagyon rosszul indult a Nemzetek Kupája számunkra, hiszen három lányunk lépett szorítóba és bár mindegyik keményen küzdött a sikerért, végül vereség lett a vége. A második nap már tisztulni látszott felettünk az ég, hiszen három versenyző közül, aki sorra került, kettőnek sikerült hatalmas sikert elérve győznie. Na de ha a második nap már jó volt, akkor a harmadik egyenesen csodálatos!

 

Élete első három perces menetekkel bíró mérkőzésére készült 51 kg-ban Tarnóczy Tamara. Ellenfele itt azonnal az egyik nagyon erős versenyző lett, Turcekova Ivana személyében. Lényegesen több verseny volt az ellenfélben. Lényegesen nagyobb rutin szólt mellette. De Tamarát nem foglalkoztatta, hogy mennyivel esélyesebb az ellenfele. Nem ijedt meg tőle, nem volt megilletődött vele szemben. Az első pillanattól kezdve bátran bevállalta a kezdeményezést és a hosszabb ideig tartó menet sem okozott számára semmilyen problémát. Nagyokat ütött és tisztán talált, viszont az ellenfele szinte megütni sem tudta őt. Ez a kislány hatalmasat bokszolt, a semleges nézők is elismeréssel figyelték a teljesítményét. És nem csak, hogy győzni tudott, de ki is számoltatta az ellenfelét. Nagyon szép győzelem volt ez, amire Tamara, a magyar csapat és minden szurkoló jogosan lehet büszke. Nagyon szép kezdés volt ez.

A felnőttek között 81 kg-ban Nagy Tímea lépett még ezen a napon kötelek közé magyar színekben. Előzetesen itt is többen a rutinos és nagy ütő hírében álló ukránt, Shevchenko Tetianát tartották esélyesebbnek. De Tímea számára remek taktikát talált ki a csapat vezetése és Nagy Tímea kiválóan, rendkívül fegyelmezetten követte a stratégiát. Okosan bokszolt, ügyesen vonta ki magát amikor az ellenfél rohamozni próbált, az ő támadásai jól felépítettek és határozottak voltak. Esetében is igen jelentős sikernek mondhatjuk, hogy sikerült győznie.

Tehát a harmadik napon a ringbe lépő magyar lányok, 100%-os pozitív eredményt tudtak felmutatni és igen meggyőző stílusú ökölvívással jutottak tovább.

Szombaton öt lányunkért szurkolhatunk. 46 kg-ban lép a szorítóba a junior Balogh Zsanett. Egy kellemetlen stílusú kazah ellenfele lesz, Tuganova Akbota személyében.

Ifjúsági 51 kg-ban Tarnóczy Tamara aki tegnap fényes sikert aratott, ezúttal kínai ellenfél ellen fog bizonyítani, és most már határozottan állíthatjuk, hogy nem lehet megoldhatatlan feladat neki Liz Jiaqi legyőzése Tamarának, ha hozni tudja a tegnap mutatott formáját.

54 kg-ban Lakotár Hanna is újra kötelek közé fog lépni, ezúttal lengyel ellenfél, Pogrzebska Dominikával szemben kellene sikert aratnia.

60 kg-ban Matesz Viktória ellenfele, Munkhkhuslen Enkhbaatar mongol versenyző lesz. Kemény csatára lehet számítani, de bízunk abban, hogy Vikinek jön ki jobban majd a lépés.

64-kg-ban Oláh Eszter ellenfele a kazah Abdraimova Aliya lesz. Eszti nagy szíve és kiemelkedő tudása záloga lehet annak, hogy hamarosan már az első biztos éremnek örülhetünk majd, amit nagyon várunk tőle.

Szorítsunk a lányok sikeréért, ezek a kislányok és nagylányok, nagyon megérdemlik a bíztatást és a szerető támogatást.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook