2018. december 10. - Judit

Nemzetek Kupája - második nap

2018. január 12. Szerző: Rózsa Misi
Szerbiában folytatódott női ökölvívóink szereplése. Az első nap nem úgy sikerült, ahogy reméltük, bíztunk abban, hogy a folytatás jobb lesz.

 

Először junior korosztályban 75 kg-ban Csóka Klaudia lépett kötelek közé, az indiai Sanamacha Chanu Thokchom ellen. Itt sajnos el kell mondani, hogy Klaudia ezúttal nem hozta ki magából a maximumot, nem igen teljesített olyan szinten, amire pedig tehetsége alapján képes lehetne. Ellenfele meggyőző, nagyon érett jó bunyóval léphetett tovább rajta.

Első ifi mérkőzését megvívó Lakotár Hanna következett 54 kg-ban. Mi már tegnap megírtuk, hogy bár nagyon nagy kihívás előtt áll a magyar kislány, mert eddig 2 perces meneteket vívott, élesben most először bokszol úgy, hogy 3 percet kell végig állnia, de a tehetsége meg van ahhoz, hogy megbirkózzon ezzel a kihívással. Sokan azt várták esetében, hogy tisztesen álljon helyt, mi győzelmet reméltünk esetében, ahogy tegnap meg is írtuk, ő meg hozta is a bravúrt, amit vártunk. A kazah Yesbergenova Aray komoly ellenfélnek nevezhető, kiemelkedő képességű versenyző. Ennek ellenére Hanna hatalmasat tudott bokszolni vele. Fegyelmezetten követte edzői utasítását, határozottan és keményen támadott, rendkívül fegyelmezetten oldotta meg mellette a védekezését. Meg is lett ennek az eredménye, a végén az ő kezét emelték egyértelműen megérdemelten a magasba és így továbbjutott.

Felnőttjeink közül 64 kg-ban Oláh Eszter következett. Nagy feladatot kapott azonnal elsőre, mert a hazaiak erős versenyzőjével Mitrovic Ninával kellett megmérkőznie, aki felé erősen lejtett a hazai pálya. Eszti nagyon taktikusan bokszolta végig a három menetet és módszeresen őrülte fel ellenfelét. Igen jelentős siker, hogy neki is győztesen sikerült elhagynia a mérkőzés végén a ringet.

Így a tegnapi nap mérlege, 3 mérkőzés, 2 győzelem, 1 vereség.

Ma pénteken két magyar lányért szurkolhatunk majd. Ifijeink közül Tarnóczy Tamara lép 51 kg-ban szorítóba, majd a felnőtt Nagy Tímea következik 81 kg-ban. Tamara is élete első olyan mérkőzésére készül, ahol nem 2 percig hanem 3 percen át kell menetenként remek teljesítményt leadnia. Ellenfele Turcekova Ivana lesz. Nem könnyű feladat, de hisszük, hogy megoldhatja. Nagy Tímea ukrán ellenfél ellen kell, hogy sikert érjen el, de Shevchenko Tetianával szemben nem lesz neki se könnyű dolga, de meg fogja, reméljük oldani.

Azok a versenyzők, akik kiestek, szintén nem unatkozhatnak. Először is az erős nemzetközi mezőny küzdelmeit követve nagyon sok mindent tanulhatnak, másrészt nemzetközi sparing partnereket szerveznek számukra, akikkel még megmérkőzhetnek, és akiken csiszolhatják tudásukat.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook