2019. január 16. - Gusztáv

Nemzetek Kupája - negyedik nap

2018. január 14. Szerző: Rózsa Misi
Gőzerővel halad előre Szerbiában a Nemzetek Kupája torna, a női versenyzők nagy nemzetközi megmérettetése. Vasárnap már a döntőket vívják, és nagy örömmel jelenthetjük, hogy négy versenyzővel is érdekeltek leszünk ezekben, ami már önmagában is elég szép eredménynek mondható. És ha még sikerülne a lányoknak a legfényesebbre suvickolni a végére azt az érmet, az de szép lehetne!

 

De nézzük előbb, hogy mi történt a tornán a magyarokkal szombaton.

Sajnos 51 kg-ban az előző küzdelme talán túl sokat kivett 51 kg-ban Tarnóczy Tamarából élete első ifjúsági versenyén. Kínai ellenfele, Liz Jiaqi ellen keményen küzdött, mindent elkövetett a siker érdekében, de sajnos nem sikerült győznie, így nem jutott be a döntőbe, pedig nagyon megérdemelte volna. Ennek ellenére büszkék lehetünk a torna során elért eredményével és a mutatott érett bunyójával. Nyilván sokat tanult ebből és Tamara a jövő egyik nagy reménysége magyar szempontból.

Ugyanez elmondható 54 kg-ban Lakotár Hannáról is, akit végül a döntő előtt a lengyel Pogrzebska Dominika állított meg, de nincs oka szégyenkezni, hiszen ő is nagyon odatette magát végig kettejük küzdelme során.

Matesz Viktória 60 kg-ban nagyon erős ellenfelet kapott. A mongol Munkhkhuslen Enkhbaatarral kellett megmérkőznie. A magyar kislány nagyon érett és fegyelmezett bunyóval állt elő ezen az összecsapáson és a papírformát alaposan felborítva magabiztosan verte meg ellenfelét és teljesen megérdemelten verekedte be magát a döntőbe.

Juniorjaink közül Balogh Zsanett lépett kötelek közé 46 kg-ban. Az ő ellenfele a kazah Tuganova Akbota volt. Itt se feltétlen nekünk állt a zászló, de Zsanett végig higgadt tudott maradni, fegyelmezetten követte az edzői utasításokat és hatalmas csatában aratott diadalt, ami azt jelentette, hogy vasárnap már ő is ott van a döntőben.

A felnőttek 64 kg-os súlycsoportjában is kazah ellenfél várt Oláh Esztire, Abdraimova Aliya személyében. Hogy Eszti ma az egyik legjobb, legérettebb felnőtt női ökölvívónk, azt ezen a mérkőzésen is egyértelműen bizonyította. Rendkívül látványosan és szépen bokszolva verte meg a kazah lányt, akinek érdemben esélyt sem hagyott a sikerre. Ezzel a remek eredményével, vasárnap ő is a döntő küzdelmeiben lesz érdekelt.

Négy magyar versenyzőnek sikerült tehát elérnie, hogy a döntőbe kerüljön és most már az aranyért bokszolhasson. Pont annyi versenyzőt tudott a magyar csapat a döntőbe juttatni, ahány a nálunk lényegesen nagyobb számban érkező oroszoknak sikerült és ez már önmagában is nagy sikernek számít. A legtöbb versenyzővel a kazahok lesznek érdekeltek a döntőben, 13 lányuk jutott el idáig, mögöttük második legtöbb versenyzőt India tudta elhozni idáig, 10 versenyzővel.

Junior 46 kg-ban Balogh Zsanett ellenfele az utolsó összecsapáson az indiai Ekta Saroj lesz. Nagyon szorítunk azért, hogy ezt a feladatot is meg tudja oldani Zsanett.

Ifjúsági versenyzőnk, Matesz Viktória ellenfele 60 kg-ban szintén indiai lesz Jony személyében. Viki sincs könnyű helyzetben de benne is meg van a lehetőség, hogy megoldja és itt már persze senki nem kaphat könnyű ellenfelet.

Két felnőtt versenyzőnk közül, először majd 81 kg-ban Nagy Tímea fog szorítóba lépni, a kazah Sholtay Farizával fog megmérkőzni a végső győzelemért.

Utolsó magyarként majd Oláh Eszter fog következni 64 kg-ban. Ellenfele a román Borzei Dana lesz majd és nagyon reméljük, a végén ismét az ő győzelmének lehet majd nagyon örülni.

Az utolsó mérkőzések előtt már elmondhatjuk, hogy a magyar csapatnak sikerült itt derekasan helytállnia és szép eredménnyel fognak hazatérni Szerbiából a lányaink.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook