2019. január 19. - Márió, Sára

Neymar, ahogyan még sosem láttad és ő sosem látott

2016. július 21. Szerző: Panda
A brazil csillag hamarosan harcba száll csapatával a rioi aranyért, de előtte kipróbált valami olyat, amit eddig soha.

Neymar gyakorlatilag egy mágus, ha azt vesszük figyelembe, hogy a lábával csukott szemmel is azt tesz a labdával, amit akar. Nem véletlenül szerezte meg többször is az év gólja címet.

De Neymart néhány hete lenullázták labdakezelésből.

Hogy mindez hogyan történhetett meg?

 

 

Beszállt egy vakfoci mérkőzésbe.

Nem véletlenül tette. Az olimpia egyik fő támogatója indított egy projektet, amelynek a szlogenje: éld az életedet, változtasd meg a világot. A program célja, hogy megmutassák, komfortzónából kilépve is jól érezhetjük magunkat és pozitivizmussal megválthatjuk a világot. Nos, Neymar komfortzónája a zöldgyepes focipálya széléig tartott. Eddig. 

Támadó és védőjátékot is próbált. Összességében lenyomták, mint a bélyeget. Ami azért remek (és ez nem kárörvendés), mert pont így (is) lehet megtanulni értékelni a másságot. Elvettek egy érzéket és azonnal kiderült, hogy ennek hiányában az ő játéka összeomlott. A parákkal ez másként van, hiányzik valami, ezért az összes többi szenzor vagy testrész jobban működik.

A vakfoci egyébként a paralimpia talán legnépszerűbb sportága. 2004-es Athéni debütálása óta mindig a brazil csapat vitte a pálmát, most is erre készülnek, ráadásul hazai pályán.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook