2018. június 23. - Zoltán

Nicky Hayden halála

2017. május 23. Szerző: Szele tamás
Gyászol a nemzetközi sportélet: az amerikai gyorsasági motorsport elmúlt 20 évének legnagyobb tehetsége ment el mindössze 35 évesen.

 

Nicky Haydent még a múlt héten gázolta el egy autó, a sors iróniájaként a motoros bajnok épp kerékpáros edzést tartott. Csípő- és combcsonttörést szenvedett, illetve súlyos fejsérüléseket, melyek agykárosodást okozhattak. Kómába esett, a cesenai kórház orvosai nem merték megműteni, azonnal rettentően borúlátóan nyilatkoztak az állapotával kapcsolatban. Hétfő délután aztán kiadták a közleményt: Hayden nem élte túl. 

Egyes élsportolókkal ellentétben közvetlenségéről, jó természetéről volt közismert, soha senkivel nem volt rossz viszonyban, a pályán is átgondoltan, megbízhatóan viselkedett, így hát mindenki szerette. Annak ellenére, hogy az utóbbi időben nem ért el kiugróan nagy sikereket (2016-ban a Superbike-vb-n indult rendszeresen, egy versenyt meg tudott nyerni, a pontversenyben ötödik lett), népszerűsége töretlen volt és rajongói most vigasztalhatatlanok. 

Kell legyen ott fenn egy pálya, amin most ő száguld... Nyugodjon békében.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook